Στο… σφυρί μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη

Τα φλας των φωτογράφων είχαν πάρει φωτιά και μια ολόκληρη χώρα παρακολουθούσε τα πλάνα από τον γάμο της χρονιάς, έναν από τους πιο πολυσυζητημένους του 20ου αιώνα, που έγινε τον Ιούλιου του 1989.

Τότε, που ο 70χρονος Ανδρέας Παπανδρέου ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Δήμητρα Λιάνη, που είχε ακριβώς τα μισά του χρόνια.

31 χρόνια μετά, ο ιστορικός γάμος επανέρχεται στο προσκήνιο λόγω της μπομπονιέρας που βγαίνει σε δημοπρασία. Μία από τις εκατοντάδες που μοιράστηκαν εκείνη την περίοδο και σήμερα βρίσκεται στα χέρια ενός οικογενειακού φίλου του άλλοτε πρωθυπουργού από την Κρήτη. Μια μπομπονιέρα που έχει φτάσει να πωλείται προς 10.000 ευρώ.

Τόσο ο κάτοχος της συλλεκτικής μπομπονιέρας όσο και η Δήμητρα Λιάνη μίλησαν στο LIVE NEWS και αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές πίσω από την απόφαση για τη δημοπρασία αλλά και κάτι που έγινε τη νύχτα του γάμου και τότε δεν είδε το φως της δημοσιότητας,

«Την έχω τόσα χρόνια κλεισμένη σε ένα ντουλάπι κάπου φυλαγμένη, λέω “τι να την κάνω; Ας δω τι πιάνει”. Σίγουρα ήξερα ότι θα είναι ένα κειμήλιο το οποίο είναι από τα λίγα δηλαδή και θα έπιανε αρκετά λεφτά και είπα να το δοκιμάσω και το δοκίμασα», λέει ο κάτοχος της μπομπονιέρας.

Πολύ γρήγορα διαπιστώνει πως το ενδιαφέρον είναι κάτι παραπάνω από έντονο. Οι προσφορές αρχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη και η τιμή ανεβαίνει διαρκώς.

«Έχει γύρω στις 10.000 ευρώ, τρεις προσφορές, έχει γύρω στα 5.200 views στην εταιρεία που το έχω βάλει και βλέπουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάτι τέτοιο, δεν το περίμενα καν. Το έβαλα δηλαδή για να δω καθαρά πόσο μπορεί να φτάσει ένα τέτοιο αντικείμενο» πρόσθεσε.

Το έντονο ενδιαφέρον ήταν έκπληξη και για τη Δήμητρα Λιάνη. Από χθες αναρωτιέται πού βρίσκεται η δική της, που κράτησε ως ενθύμιο.

«Εγώ είχα ένα, ένα κουτάκι, το οποίο πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κούτες γιατί από τις μετακομίσεις δεν έχω ανοίξει τα πάντα. Αυτή τη στιγμή δεν την έχω μπροστά μου».

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη μπομπονιέρα, η Δήμητρα Λιάνη θυμήθηκε ξανά τη νύχτα που ντύθηκε νύφη και αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Τη νύχτα που όπως λέει, ελάχιστοι κατάφεραν να πάρουν μπομπονιέρα στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας.

«Αυτό που συνέβη και που θυμάμαι είναι ότι από τους καλεσμένους που ήταν στο γάμο δεν πρόλαβε και κανείς να πάρει. Διότι μόλις φύγαμε εμείς, εγώ και ο πρόεδρος, έγιναν γιούργια. Δηλαδή ο κόσμος μπήε μες την εκκλησία, υπήρχαν άνθρωποι που είχαν κατασκηνώσει απ’ έξω από την προηγούμενη ημέρα. Μπήκαν μέσα, σπάσαν την πόρτα της εκκλησίας, ήταν η Παναγία η Ελευθερώτρια στην Πολιτεία και βούτηξαν ότι υπήρχε και μαζί και τις μπομπονιέρες. Αφού αναγκάστηκα κάποια στιγμή να κάνω κάποιες καινούριες και να τις στείλω στους καλεσμένους» συμπλήρωσε η κυρία Λιάνη.

Μια από αυτές της δεύτερης παρτίδας, είναι όπως φαίνεται και η επίμαχη που βγαίνει σε δημοπρασία. Λίγες μέρες μετά τον γάμο, την είχε δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στον πατέρα του τωρινού ιδιοκτήτη.

Με το ενδιαφέρον για την απόκτησή της, σταθερά σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες μέρες ο κάτοχός της φροντίζει να τη διαφημίσει. Λέει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ότι τα ονόματα του ζευγαριού διακρίνονται με ευκρίνεια, όπως και σφραγίδα του διάσημου οίκου στο Κολωνάκι.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κλειδώσει η τιμή πώλησης και η ιστορική μπομπονιέρα του γάμου να αλλάξει χέρια, για ένα ποσό πάνω από τα 10.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα