Γυναικοκτονία από Έλληνα Χριστιανό Ορθόδοξο

Δεν αφομοιώνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι η κουλτούρα τους, η θρησκεία τους, οι παραδόσεις τους και τα έθιμα τους τέτοια, που εμποδίζουν την ένταξη τους, στις αξίες και τις αρχές τις δικές μας. Αυτοί ας πούμε θεωρούν φυσιολογικό να παντρεύονται μεγάλοι άντρες, μικρά ανήλικα κορίτσια, είναι αποδεκτό και εντελώς φυσιολογικό για τις κοινωνίες τους και την θρησκεία τους.

Επίσης στον δικό τους πολιτισμό, η γυναίκα είναι κατώτερη, άλλωστε δικαιούνται πολλές φορές να της παίρνουν την ζωή, γιατί θεωρούν ότι είναι κτήμα τους. Πως μπορούμε να δεχτούμε και να αφομοιώσουμε αυτούς τους τριτοκοσμικούς στην Ελλάδα.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας από εσάς, που αν δεν έχει πει ποτέ όλα τα παραπάνω, δεν τα έχει ακούσει. Δεν έχει γνωστούς και συγγενείς που τα λένε και τα πιστεύουν, που είναι η σημαία τους, για να δικαιολογήσουν τον απέραντο ρατσισμό τους

Όταν ο κατά ομολογία του γυναινοκτόνος, που δολοφόνησε την Καρολάιν , την γνώρισε στα 14-15 της χρόνια, ανήλικη, όταν αυτός ήταν 27, η Ελληνική τοπική κοινωνία που ζούσε η άτυχη νεαρή, το θεώρησε και το δέχτηκε σαν φυσιολογικό.

Κανείς δεν αντέδρασε, κανείς δεν είχε ενστάσεις, ούτε από την οικογένεια της, ούτε από την τοπική κοινωνία. Ο γαμπρός ήταν Έλληνας, λευκός, ωραίος, πετυχημένος, άριστος που λέμε και Χριστιανός Ορθόδοξος. Αντί να προβληματιστούν για ότι η άτυχη Κάρολαιν τότε ήταν 14-15 και αυτός περίπου 27, στα μάτια τους φάνταζε το πριγκιπόπουλο πάνω στο άσπρο άλογο. 

Η πρώτη  καταδίκη της Ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να είναι για αυτό. Πρώτα για την υποκρισία της και τα δυο μέτρα και σταθμά που έχει για τις «αρχές» και «αξίες» της, για τις σχέσεις μεταξύ αντρών και ανηλίκων κοριτσιών και μετά ότι όχι μόνο δεν αντιμετώπισε σαν προβληματική μια τέτοια σχέση, αλλά την αντιλαμβανόταν, σαν όνειρο και ευκαιρία ζωής για μια ανήλικη νεαρή. 

Η δολοφονία της Καρολαιν, είναι άλλη μια γυναικοκτονία, στον ατελείωτο μακρύ κατάλογο.

Σε μια αμιγώς πατριαρχική κοινωνία, όπως η Ελληνική,  ο άντρας αφέντης, θεωρεί δικαίωμα του να παίρνει την ζωή της γυναίκας του, αν αυτή θελήσει να χωρίσει από αυτόν, αν θελήσει να φύγει, αν θελήσει να τερματίσει τον γάμο της. 

Οι γυναικοκτονίες, είναι αποτέλεσμα των πατριαρχικών κοινωνιών, της πατριαρχικής κουλτούρας, που ο πυρήνας της είναι πάντα η εκάστοτε επικρατούσα θρησκεία. Οι μονοθεϊστικές θρησκείες κυρίως,  τοποθετούν πάντα την γυναίκα, κατώτερη του άντρα.

Άλλωστε και η Εύα, φτιάχτηκε από τα πλευρά του Αδάμ. Διαβάζοντας τις άγιες γραφές, εύκολα αντιλαμβανόμαστε, ότι ο προορισμός της γυναίκας είναι, να είναι η κουνέλα για να τεκνοποιεί και να υπηρετεί τον άντρα. Αυτό άλλωστε ήθελε να μας πει και να μας μας περάσει το «Συνέδριο Γονιμότητας», που πρόσφατα λόγω των μαζικών αντιδράσεων στα Social Media, ακυρώθηκε.

Ένα συνέδριο, που ήταν καλεσμένοι παπάδες, ακροδεξιοί και κάποιοι συντηρητικοί επιστήμονες, που ήθελαν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να διαιωνίσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις, να κάνουν την γυναίκα να νιώσει ένοχη αν επιλέξει καριέρα, αντί να γίνει κουνέλα , να κάνει πολλά παιδιά, για την αναπαραγωγή του έθνους, από γνήσια Ελληνόπουλα. 

Η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, από Έλληνα, άριστο, πετυχημένο, Χριστιανό Ορθόδοξο, γκρέμισε παρά πολλά στερεότυπα και προκαταλήψεις και ανέδειξε τα προβλήματα και τα αποτελέσματα της πατριαρχικής Ελληνικής κοινωνίας

Κορίτσια, μην δίνετε ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Αυτός που θα σας δείρει μια φορά, με μαθηματική ακρίβεια θα το κάνει πάλι. Φύγετε αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μην χάσετε τον χρόνο σας, γιατί πέρα από τον χρόνο σας, μπορεί να χάσετε και την ζωή σας.

Κορίτσια αντισταθείτε. Ας γίνει η θυσία της Καρολαιν, η αρχή του τέλους όλων αυτών των τριτοκοσμικών αντιλήψεων, που ποτίζουν την ψυχή μας και μυαλό μας από παιδιά, να τα αποδεχτούμε σαν φυσιολογικά, γιατί το λέει και ο κάθε άρχοντας και ο κάθε  παπάς του χωριού. 


Λεωνίδας Σπύρου

Photo cover:pixabay.com/Isabella Quintana 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin