Πώς οι παιδεραστές παγιδεύουν παιδιά στο διαδίκτυο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση του βιαστή κτηνοτρόφου στην Κρήτη που κατέληξε στις φυλακές, για τον βιασμό μίας ανήλικης μαθήτριας, που γνώρισε μέσα από τα social media.

Όλοι οι παιδεραστές έχουν πολλά αβαντάζ. Καταρχήν είναι πονηροί και ξέρουν να κρύβονται. Έχουν την εμπειρία στο να πλησιάσουν και να ξελογιάσουν ένα παιδί. Οι γονείς πρέπει να έχουν τον έλεγχο των λογαριασμών των ανήλικων παιδιών τους. Πρέπει πριν το άνοιγμα του λογαριασμού στα social media, αν ζητηθεί κινητό, να δώσουν το κινητό του γονέα, η φωτογραφία του προφίλ θα πρέπει να είναι γενική και όχι του παιδιού. Αποδοχή θα πρέπει να κάνουν μόνο οι γονείς, ώστε να έχουν την εμπειρία και να ελέγξουν το προφίλ της φιλίας που έχει δεχτεί το παιδί τους. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να είναι ενημερωμένα και “πονηρεμένα”, καλό είναι να έχουν κάνει ένα μικρό σεμινάριο για την ασφαλή επικοινωνία στο διαδίκτυο. Το ψεύτικο προφίλ είναι η παγίδα για να πλησιάσει ο παιδεραστής το παιδί.

Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι η πραγματική ζωή είναι έξω στο δρόμο…. στο σχολείο… στο φροντιστήριο… στο γυμναστήριο… στην “κυκλοφορία του κόσμου” και όχι σε μία οθόνη tablet η κινητού.

Μία παραπάνω δυσκολία που αντιμετωπίζει ο γονέας είναι ότι τα κινητά και τα tablet μεταφέρονται και το παιδί μπορεί να τα έχει μαζί του οπουδήποτε και με το wifi που θα βρει ελεύθερο, μπορεί να προβεί σε πράξεις που δεν θα προλάβει να ελέγξει.

Ο γονιός πρέπει να εξηγήσει ότι δεν στέλνουμε προσωπικές φωτογραφίες και video και εξηγεί το λόγο. Ότι μπορεί κάποιος κακόβουλος να τις κάνει χρήση, να επέμβει και να της αλλοιώσει και να τις χρησιμοποιήσει εναντίον του ή για να τις πουλήσει και να έχει κέρδος από παραποιημένες φωτογραφίες του. Το ίδιο ισχύει και για το video.

Επίσης το πρώτο που πρέπει να πεις στο παιδί είναι ότι: “Όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη γιατί μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Αν κάνεις ένα λάθος, που έχεις δικαίωμα στο λάθος, δεν θα αφήσεις ποτέ και κανέναν να σε εκβιάσει για αυτό. Θα σου πουν παιδί μου: “θα το πω στη μάνα σου ή στον πατέρα σου ή θα ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο διαδίκτυο”, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τη συσκευή και να το πεις στους γονείς σου και με την βοήθεια ειδικού τμήματος της αστυνομίας το θέμα θα λυθεί. Δεν πρέπει να νιώσει παγιδευμένο.

Αν το παιδί αποφασίσει να συναντήσει κάποιον μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να ενημερώσει τους γονείς του και να γνωρίζουν τις κινήσεις του για να δράσουν αν χρειαστεί.

Το παιδί πρέπει να είναι ενημερωμένο πρώτα από τον ίδιο του το γονιό και έπειτα από το σχολείο του.

Το MEGA έκανε ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ και αποκάλυψε πώς άνθρωποι με αρρωστημένες ορέξεις παγιδεύουν ανήλικα παιδιά.

Στην υπόθεση της Κρήτη ο 35χρονος προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτύου, ενώ χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ στα social media, κυρίως facebook & instagram. Tο όνομα του ήταν «Μανούσος Σφακιά» και έστελνε ψεύτικες φωτογραφίες ενός νεαρού αγοριού. Η δράση του ήταν μεγάλη καθώς φαίνεται να έχει προσεγγίσει πάνω από 40 ανήλικα κορίτσια σε όλη την Κρήτη.

Το κόλπο του είναι γνωστό,. Ζήταγε φωτογραφίες και video από τα ανήλικα παιδιά και εφόσον τηρούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις του ζητούσε να τα συναντήσει από κοντά και τα απειλούσε.

Η έρευνα δείχνει ότι ένα στα δύο ανήλικα παιδιά συνομιλεί διαδικτυακά με αγνώστους, ενώ 1 στα 5 συναντιέται με άτομα που γνώρισε στο διαδίκτυο Ένα ψεύτικο προφίλ μπορεί να κρύβει από πίσω ένα ολόκληρο κύκλωμα. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά ως δόλωμα βγάζοντας τα μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή. Η ελληνική αστυνομία έχει αντιμετωπίσει περιπτώσεις βιασμών και αρπαγών ανηλίκων, ενώ αντιμετωπίζει σχεδόν 1 περιστατικό την ημέρα.

Απαγορευτικό για τους ειδικούς είναι η κοινοποίηση της παρουσίας των παιδιών.

Photo cover:pixabay.com/my best in collections – see and press  

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin