Search
Close this search box.
qrf

Το πιο ελιτίστικο ξενοδοχείο με bohemian αύρα στη Μύκονο

.

Kalesma Mykonos Βrand-new 5* luxury boutique hotel Simple is difficult

Εμπνευσμένο από την ίδια τη Μύκονο το Kalesma αναβιώνει το μυκονιάτικο πνεύμα στην ουσία του, ισορροπώντας άψογα την ιδιοσυγκρασία του νησιού με την πολύ υψηλή αισθητική.

Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του τον Μάϊο 2021 και είναι, αυτή η πρόταση διαμονής που έλειπε από το νησί, ένα πραγματικά μυκονιάτικο ξενοδοχείο, ένα ολιστικό καταφύγιο κυκλαδίτικης αισθητικής που ορίζεται μέσα από τις αντιθέσεις του, πολυτελές μέσα στην απλότητά του, σύγχρονο αλλά και με βαθιές ρίζες στην παράδοση. Είναι αυτό που ψάχνει το international κοινό όταν ταξιδεύει στη Μύκονο, όπως αντίστοιχα ψάχνει και σε όποιο άλλο μέρος του κόσμου.

To Kalesma έχει κατά πολύ ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού αλλά και της χώρας καθώς ήδη μετρά διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές και αναμενόμενο… Είναι το μέρος εκείνο όπου το ελληνικό πνεύμα φιλοξενίας είναι τρόπος και στόχος ζωής και έχει έρθει σε απόλυτη ισορροπία με το σύγχρονο lifestyle. Είναι το μέρος που το αγνό μυκονιάτικο περιβάλλον προσφέρεται σε όσους αναζητούν ηρεμία, ουσιαστική φιλοξενία, αναζωογόνηση και γαλήνη. Μια όαση ηρεμίας μέσα σε ένα δυναμικό περιβάλλον δραματικής αρχιτεκτονικής, προσεκτικά επιλεγμένου design, κυκλαδίτικης αισθητικής και μοντερνισμού που συναντά τη μυκονιατικη κληρονομιά.

Φορτισμένο από την ενέργεια του τόπου που γεννήθηκε, την Αλεόμανδρα, εκεί που τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ήλιου, της ποίησης και της μουσικής, έβρισκαν καταφύγιο, το Kalesma μοιάζει φτιαγμένο για το κοινό που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του, να γοητευτεί από τις μυρωδιές του αλλά και τις μουσικές του.

Το Kalesma είναι ένα πραγματικό τοπίο τέχνης, έτσι σχεδιασμένο ώστε να είναι σε ανοιχτό διάλογο με τα στοιχεία της φύσης. Η πέτρα που καλύπτει μεγάλο μέρος των χώρων συναντάει τα νερά της πισίνας υπερχείλισης, το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού και στο βάθος τον ήλιο που πέφτει, προσφέροντας μια θέα συγκλονιστική. Η Μύκονος είναι ο καμβάς και το Kalesma η μορφή του.

Το σύγχρονο κυβιστικό κυκλαδίτικο σύμπλεγμα που αποτελείται από 25 σουίτες και των 2 βίλες είναι υψηλής αρχιτεκτονικής, μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και εκλεπτυσμένης κομψότητας. Μέσα στις σουίτες οι επισκέπτες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Πρόκειται για χώρους εξαιρετικής αισθητικής, αφαιρετικού στυλ, χωρίς περιττολογίες στο εσωτερικό τους, φρέσκους, με χαρακτήρα και άποψη, λάμψη και πολυτελή υλικά -μασίφ ξύλο, μάρμαρο, πέτρα, λυγαρια- που υποστηρίζουν τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας, ενώ οι ανεπεξέργαστες σχεδόν υφές τους,παραπέμπουν στην αγνότητα και την ειλικρίνεια της πρώτης ύλης. Οι χρωματικοί τόνοι είναι γήινοι και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που συνδιαλέγεται άμεσα με τη μοναδικότητα του τοπίου.

Οι σουίτες του Kalesma, αφιερωμένες στην πεμπτουσία της ζωής διαθέτουν όλες ιδιωτική βεράντα και ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα. Εδώ ο επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση, νιώθει την ελευθερία αντικρίζοντας το τοπίο και τη δύση του ηλίου την ώρα που βυθίζεται στη θάλασσα, μαγευτική στις χιλιάδες αποχρώσεις της. Όσο για τις δύο τεράστιες βίλες του συγκροτήματος πρόκειται για την επιτομή της πολυτέλειας που προσφέρουν ταυτόχρονα απόλυτη αυτονομία, αλλά και απευθείας σύνδεση με όλες τις εξατομικευμένες υπηρεσίες του ξενοδοχείου (από προσωπικό σεφ και γυμναστή, μέχρι villa butler) και είναι ιδανικές για παρέες ή οικογένειες.

Το ξεχωριστό επίσης του ξενοδοχείου είναι ότι έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να επιτρέπει τόσο την απομόνωση και την ιδιωτικότητα αλλά παράλληλα την κοινωνικοποίηση. Ανεβαίνοντας την ασβεστωμένη σκάλα, ο επισκέπτης βρίσκεται στο Aloni Sunset lounge, ένα χώρο επαφής που θυμίζει την παραδοσιακή «πλατεία».

Σημείο αναφοράς επίσης είναι η προσωποποιημένη ουσιαστικά εξυπηρέτηση που προσφέρει και οι υπηρεσίες του που διαθέτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές, της ανά τον κόσμο πολυτελούς διαμονής, ώστε ο επισκέπτης να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που θα πρωταγωνιστήσει στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Δημιουργία των Ελλήνων ιδιοκτητών των αθηναϊκών εστιατορίων PereUbu and Sea Spice το εστιατόριο PereUbu στο Kalesma Mykonos σερβίρει αμιγώς ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά, όλα σε αρμονία με το μυκονιάτικο άρωμα και με μία διάθεση αναβίωσης της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού, της κουλτούρας των κυριακάτικων συναθροίσεων γύρω από το τραπέζι και αφιερωμένη στην έννοια της «κοινωνίας», της σύνδεσης των καλεσμένων. Ο χώρος είναι ουσιαστικά σαν προέκταση της πισίνας υπερχείλισης, έτσι φτιαγμένος ώστε ο επισκέπτης να τρώει, να πίνει, να δοκιμάζει, να μοιράζεται… Κι όλα αυτά σε έναν περιβάλλοντα χώρο που υμνεί τη φυσικότητα του νησιού και μαζί την αναζωογόνηση της αλληλεπίδρασης.

Αλεόμανδρα / Άγιος Ιωάννης, Μύκονος

Τ. +30 2289 077222

M. +30 6983 918726

https://www.kalesmamykonos.com/

Facebook: Kalesma Mykonos

Instagram: Kalesma Mykonos

Hotel Email:info@kalesmamykonos.com

Reservations Email:reservations@kalesmamykonos.com

Διαβάστε επίσης:

Share: