Με αφορμή την γιορτή του πατέρα – Τα 10 πράγματα που μου έμαθε ο πατέρας μου

1. Να αγαπάω τη συζήτηση, χωρίς δογματισμούς. Για την απόλαυση αυτή καθ’ εαυτή. “Να γίνεις καλός συζητητής” μου έλεγε
2. Να γράφω αλλά και καλλιγραφικά, παρά το ότι ο ίδιος δεν πήγε σχολείο. “Να έχεις πάντα ένα στυλό και ένα μπλοκάκι μαζί σου” 
3. Να δένω γραβάτες και να έχω μία κάποια ενδυματολογική αντίληψη. “Να είσαι καλοντυμένος και κομψός”, με παρότρυνε 
4. Να βγαίνω έξω στα μαγαζιά και να κάθομαι στην μπάρα, όταν είμαι μόνος. “Να έχεις αυτοπεποίθηση παντού ακόμη και μόνος”
5. Να δουλεύω από μικρός και να μη θεωρώ ντροπή την οποιαδήποτε εργασία. “Η δουλειά θα σε ψήσει”
6. Να ταξιδεύω και να αποφεύγω τη στασιμότητα. “Να ταξιδέψεις πολύ, να ανοίξει το μυαλό σου”
7.  Να είμαι περισσότερο μποέμ, παρά οικογενειακός. “Μην κλειστείς ποτέ στο σπίτι”
8. Να είμαι αντικομφορμιστής, με εύκολη και γρήγορη προσαρμοστικότητα. “Δεν χρειάζεσαι πολυτέλειες για να κοιμηθείς οπουδήποτε”
9. Να διαβάζω οποιαδήποτε στιγμή , ακόμη και στα μικρά περιθώρια της ημέρας. “Ποτέ δε θα έχεις το χρόνο να διαβάσεις απερίσπαστα, με πολυτέλεια άπειρου χρόνου” 
10. Να είμαι εξωστρεφής, να αγαπήσω περισσότερο τη δημόσια ζωή, παρά την ιδιωτική εσωστρέφεια. “Ασχολήσου με τα κοινά, αυτό θα σε γεμίσει”

Σταύρος Κωνσταντινιδης 

Photo cover:pixabay.com/blanca_rovira

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Σταύρος Κωνσταντινίδης

Σταύρος Κωνσταντινίδης

Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης είναι Πολιτικός Μηχανικος - Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την περίοδο 2002- 2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 500 συγκοινωνιακά σχέδια σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί, συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το «Αναζητώντας την κανονικότητα» 2020, εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ είναι το πέμπτο βιβλίο του.
Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης είναι Πολιτικός Μηχανικος – Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την περίοδο 2002- 2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 500 συγκοινωνιακά σχέδια σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί, συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το «Αναζητώντας την κανονικότητα» 2020, εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ είναι το πέμπτο βιβλίο του.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα