qrf_soft

Βρήκαμε το πιο γραφικό καφενείο στη Σκόπελο

Το κατάστημα “KO & RITA’S IDEA Café & Emporium “ είναι μια μικρή επιχείρηση στη Σκόπελο, που άρχισε να λειτουργεί το 2018.

Συνδυάζει ένα απόλυτα γραφικό καφενείο και ένα ιδιαίτερο κατάστημα με ρούχα, κοσμήματα, πανιά όλων των ειδών, μαγιό, τσάντες, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής.

Βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι στην παραδοσιακή χώρα της Σκοπέλου και είναι ένα πέρασμα για πολλούς ανθρώπους, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Το “IDEA” συνδυάζει το βιομηχανικό στυλ, με τις οικείες γεύσεις και σπιτικές δημιουργίες και παραγωγές. Όλα τα έπιπλα  είναι χειροποίητα καθώς και τα κέικ, τα λικέρ, οι μαρμελάδες, οι λεμονάδες, οι ελιές, οι πίκλες, που είναι εδώ για να συνοδεύουν τους καφέδες και τα ποτά.

Η φιλοσοφία του είναι, να κάνει τον πελάτη, να νιώθει σαν στο σπίτι του όταν μπαίνει στο κατάστημά, να μένει για να ηρεμήσει, να απολαύσει το ρόφημα του, να δοκιμάσει τα λικέρ, να ξεφυλλίσει τα βιβλία, να αγοράσει ωραία ρούχα και κοσμήματα, να περιηγηθεί το βλέμμα του στους πίνακες, να συναντήσει άλλους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να συζητήσουν διάφορα θέματα, να ανταλλάξουν ιδέες και ζωές, να «μπερδευτούν» οι κουλτούρες  και να νοιώσουν πως κυρίως είναι άνθρωποι.

Το κατάστημά “IDEA” είναι ένα σταυροδρόμι για ανθρώπους, πολίτες του κόσμου όλου και κατά συνέπεια σταυροδρόμι διαφόρων  πολιτισμών.

Απολαμβάνεις τέλειο καφέ, τσάι, σοκολάτα, σπιτικά προϊόντα,  όλα χειροποίητα. Επίσης, σερβίρουν κρασί και γκράπα από τοπικούς παραγωγούς.

Σερβίρουν επίσης κοκτέιλ στα οποία χρησιμοποιούν τα δικά τους λικέρ.

Στην τουριστική σεζόν διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις, όπως εκδηλώσεις φαγητού (street food εμπνευσμένες από άλλους πολιτισμούς), μουσικές εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική (ρεμπέτικα, rock, hip hop), παρουσίαση βιβλίων, βραδιές ποίησης.

Ταξιδεύουν  σε άλλες χώρες, προκειμένου να βρουν τα καλύτερα υφάσματα και τα πιο φυσικά υλικά (βαμβάκι, μετάξι, λινό, βισκόζη).

Έχουν φτιάξει τη δική τους μάρκα ρούχων,  εμπνευσμένη από  και τα ταξίδια τους. Αυτά τα ρούχα εμφανίζονται στο emporium (το άλλο μισό του καταστήματος).

Επίσης υποστηρίζουν καλλιτέχνες. Έχουν πίνακες ζωγραφικής, και μερικά χειροποίητα κοσμήματα και τσάντες προς πώληση.

Η ατμόσφαιρα ενός καταστήματος δημιουργείται από τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται.  

Μητέρα και κόρη  δουλεύουν στο “IDEA”.

“Μας αρέσει η κοινωνικοποίηση, η συνάντηση με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και κυρίως αγαπάμε αυτό που κάνουμε.”

 Η Κωνσταντίνα Πιτσούνη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ, αλλά η πιο σημαντική γνώση της προήλθε από τους γονείς της που έχουν 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό. Η Ρίτα Σπανούλη, μητέρα της Κωνσταντίνας,  είναι ανθρωπολόγος και συγγραφέας και είχε την αρχική ιδέα για την δημιουργία του IDEA.  

“Είμαστε  πάντα ανοιχτές σε νέες εμπειρίες και ιδέες  και γι ‘αυτό ταξιδεύουμε  συχνά ( όταν μπορούμε φυσικά!). Η επιχείρηση μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και έτσι το 2022 θα επισκεφτούμε μια  παρόμοια επιχείρηση με τη δική μας, στη Νότια Γαλλία για  να ανταλλάξουμε την τεχνογνωσία  μας, να εμπνευστούμε,  να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να δούμε  νέες μεθόδους και καινοτομίες που ίσως δεν υπάρχουν στη χώρα μας, να ζήσουμε τη δικιά τους κουλτούρα, να επισκεφτούμε τους δικούς τους παραγωγούς ,  και να τους φιλοξενήσουμε στη δικιά μας επιχείρηση”

“Οι ανταλλαγές ιδεών και απόψεων, οι συνεργασίες, η κοινωνική συναναστροφή  είναι πολύ βασικές για εμάς,  καθορίζουν την αισθητική μας και κατ’ επέκταση την ηθική μας!.”

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin