Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας θα χρησιμοποιήσει ο δολοφόνος των Γλυκών Νερών για να αποφυλακιστεί γρήγορα

Η Φανή Γιωτάκη, μέλος της Επιτροπής Οικογενειακού Δικαίου υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος για την συνεπιμέλεια έχει παραθυράκια, τα οποία μπορεί να κάνει χρήση ο δολοφόνος των Γλυκών Νερών για να πέσει στα μαλακά και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Η δικηγόρος μίλησε στο Mega για τα κενά του νέου νόμου και τα δικαιώματα που ενδεχομένως να κάνει χρήση για ευνοϊκότερη μεταχείριση και μικρότερη ποινή. Άλλωστε η δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορουμένου τον εμφανίζουν ως στοργικό πατέρα που νοιάζεται για το μέλλον του παιδιού του.

Η δικηγόρος είπε τα εξής στο δελτίο ειδήσεων του MEGA:

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσης του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ ομολογία δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία. Το κλειδί, όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες, είναι η γονική μέριμνα. Αν ο καθ’ ομολογία δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακόμη και να αποφυλακιστεί πρόωρα. Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορος του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα.»

 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin