Κατακραυγή για την πτώση του πίνακα του Πικάσο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα από την στιγμή που ο πίνακας του Πικάσο γλιστρά και πέφτει στο πάτωμα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον έψαχναν 9,5 χρόνια. Τον βρήκαν μέσα σε μια ρεματιά. Ο πολύτιμος πίνακας του Πικάσο με την αμύθητη πολιτισμική αξία βγαίνει από μια πρόχειρη συσκευασία , τοποθετείται επίσης πρόχειρα πάνω σε ένα γραφείο και ξαφνικά γλιστρά και πέφτει. Ο αστυνομικός το πιάνει ξανά με γυμνά χέρια και τον ξανατοποθετεί στο σημείο.

Οι ειδικοί της τέχνης δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Γιατί μπορεί η ελληνική αστυνομία να έκανε μία σημαντική επιτυχία με την ανάκτηση ενός χαμένου θησαυρού αλλά σύμφωνα με τους συντηρητές τα έργα θα έπρεπε να δοθούν σε πιο εξειδικευμένα χέρια.

Η εικόνα αυτή έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το πρακτορείο ροιτερς ενώ μεγάλα διεθνή δίκτυα σχολίασαν την …πτώση του Ππικάσο με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο

Η El Espanol αναφέρει «Ο Πικάσο που ανακτήθηκε στην Ελλάδα κατέληξε στα πατώματα», ενω οι Times of Israel γράφουν η Ελληνική Αστυνομία ανέκτησε τον πινακα και μετά τον έριξε κάτω.

Παράλληλα, η πτώση έδωσε τροφή για σχόλιά και στον κόσμο του Τwitter με το χάσταγκ του Πικάσο να φτάνει στην πρώτη θέση.

Η γνωστή πλατφόρμα ταινιών Netflix ανέβασε ένα ποστ στο Facebook με τιτλο «Ο Λουπέν διδάσκει ήθος».

«Κακώς συνέβη, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ντεκόρ κάποιας φιέστας», είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη..

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα