Το πιο σημαντικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο παιδί μας είναι η αυτοπεποίθηση

Ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι η αυτοπεποίθηση.

Κανένα παιδί δεν γεννιέται με αυτή αλλά ξεκινά να τη χτίζει ήδη από τα πρώτα του χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς μετέπειτα στη ζωή του.

Τα παιδιά έχουν ανασφάλειες και φόβους και πρέπει ως γονείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεγαλώσουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Παιδιά που πιστεύουν στις δυνάμεις τους, που αναγνωρίζουν και αξιοποιούν τα χαρίσματα και τις δεξιότητές τους, που βουτούν στις νέες προκλήσεις και εξελίσσονται.

Ένας από τους τρόπους για να το κάνουμε αυτό είναι τα βιβλία.

5 βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά

Ο Ιπποπόκαμπος

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά
Για ηλικίες 0-3

Ο Ιπποπόκαμπος είναι ένα «μυστήριο» πλάσμα, το οποίο εμφανίζεται σε έναν ποταμό για να χτίσει τη φωλιά του κοντά σε άλλα ζωάκια. Πολλά το αντιμετωπίζουν καχύποπτα, άλλα προσφέρουν αμέσως τη βοήθειά τους ανιδιοτελώς και μερικά θυμώνουν με την παρουσία του. Μέχρι που ο ιπποπόκαμπος τους εξηγεί πως είναι μοναδικός, ξεχωρίζει από όλους, αγαπάει τον εαυτό του κι ό,τι κι αν επιθυμεί μπορεί να το πετύχει. Τίποτα δεν τον σταματά!

Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση στα παιδιά (ή και στους μεγάλους!). Μια ιστορία για την αγάπη στον εαυτό μας.

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά
Για ηλικίες 4+

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Η Σαραμπέλα και το καπέλο της σκέψης

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά
Για ηλικίες 5+

Πόσο ονειροπόλα είναι τα παιδιά! Δημιουργικά και επινοητικά. Έτσι είναι και η Σαραμπέλα. Και το μόνο που χρειάζονται για να λάμψουν είναι η αυτοπεποίθηση.

Η Σαραμπέλα είναι ονειροπόλα. Πάντα συλλογίζεται, ονειρεύεται και με τη φαντασία της φτιάχνει καινούριες λέξεις και εικόνες.
Με σκέψεις τόσο μεγάλες, είναι θαύμα που χωράνε στο κεφάλι της! Κι όταν αυτές μπερδεύονται δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα. Για καλή της τύχη, όμως, κάνοντας μια σχολική εργασία, σκέφτεται την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ… να δείξει στους άλλους ποια στ’ αλήθεια είναι.

Ο Μικέ μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του

«Μικέ, θέλεις να παίξουμε;»

Ο Mικέ λέει όχι, κουνάει την προβοσκίδα του στον αέρα και κάθεται σε ένα παγκάκι. Δεν αισθάνεται άνετα με τους φίλους του. Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους!

Μια καμηλοπάρδαλη με λαιμουδένιο… λαιμό!

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά

Είμαι ο Έντουαρντ και έχω έναν λαιμουδένιο… λαιμό!

Είναι πολύ μακρύς. Πολύ ευλύγιστος. Πολύ στενός. Πολύ λεπτός. Με καφετιές κηλίδες. Έχω τον πιο μακρύ λαιμό που έχετε δει ποτέ σας, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι’ αυτό. Πιστέψτε με, έχω προσπαθήσει… Ανασηκώνω τους ώμους… Σκύβω… Καμπουριάζω… Μαζεύομαι… Ό,τι κι αν κάνω, όμως, ο λαιμός μου είναι εδώ, είναι εκεί, είναι παντού!

Και αυτός είναι ο Σάιρους, που από μικρός ονειρευόταν να έχει έναν λαιμό σαν τον δικό μου… λαιμουδένιο!

Μια χαρούμενη ιστορία για την αυτοεκτίμηση, τη διαφορετικότητα και τη φιλία. Ένα υπέροχο βιβλίο για όσα απασχολούν το παιδικό μυαλό!

Υ.Γ. 6 βιβλία για παιδιά με τα πιο σπουδαία μηνύματα!

Photo cover:pixabay.com/Luisella Planeta Leoni

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα