Πως δημιουργούμε θετικές επιβεβαιώσεις

Ο λόγος είτε γραπτός είτε προφορικός, πάντα ήταν ένας τρόπος που διαμόρφωνε την ζωή των ανθρώπων, ειδικά με την έκρηξη των social media τα τελευταία χρόνια.

Πολλές φορές διαμορφώνει την ζωή μας, με έναν αρνητικό τρόπο και μας έχει βουτηγμένους στην μιζέρια και στην ανησυχία. Γιατί το επιτρέπουμε; κανείς δεν ξέρει, απλά αποδεχόμαστε τα πράγματα έτσι όπως είναι, γιατί έτσι τα μάθαμε, έτσι τα βρήκαμε. 

Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι οι οποίοι έχουν κορεσθεί από αυτή την κατάσταση , και πλέον χρησιμοποιούν τον λόγο για να ευημερήσουν και να φτιάξουν την ποιότητα της ζωής τους, μέσω των Positive affirmations ή αλλιώς Θετικών Επιβεβαιώσεων.

Οι Θετικές επιβεβαιώσεις είναι φράσεις τις οποίες επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας και βοηθάνε στην προσωπική μας ενίσχυση και αναπτέρωση του ηθικού μας.


Οι Θετικές επιβεβαιώσεις για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι πάντα στον παρόντα χρόνο, να συμπεριλαμβάνουν μόνο θετικές λέξεις, και να λέγονται σαν να είναι αληθείς και αναμφισβήτητο γεγονός.

Το κλειδί της επιτυχίας για να λειτουργήσουν οι Θετικές επιβεβαιώσεις, είναι να επαναλαμβάνονται συχνά μέσα στην ίδια μέρα, και πάντα μα πάντα να θεωρούνται γεγονός. Ο λόγος για τον οποίο η διαρκής επανάληψη λειτουργεί είναι, γιατί ο ίδιος ο εγκέφαλός μας , είναι όργανο συνήθειας, και μόλις αντιλαμβάνεται την διαρκή επανάληψη , μπαίνει στην διαδικασία να δημιουργήσει έναν καινούριο νευρώνα, ο οποίος θα παγιώσει αυτήν την αντίληψη.


Έρευνες έχουν δείξει ότι για να δημιουργηθεί ένας καινούριος νευρώνας διαρκεί 21 μέρες.

Αναλυτικότερα τα τέσσερα βήματα που ακολουθείς είναι τα εξής για να δημιουργήσεις μια Θετική επιβεβαίωση:

1) Χρησιμοποιείς μόνο θετικές λέξεις, οπότε “μην” και “δεν” είναι περιττά στην διαδικασία. 


2) Να είσαστε συνεπείς, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία επιβεβαίωση για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πρέπει να σκέφτεστε συνέχεια όλα τα θετικά πράγματα, που θέλετε να σας συμβούν. 


3) Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Επαναλαμβάνουμε συχνά πολλές φορές μέσα στην μέρα. Εν ανάγκη μπορείτε να το συμπεριλάβετε στις μικρορουτίνες που έχετε καθημερινά. 


4) Συνδυάστε την επιβεβαίωση, με ένα μικρό χτύπημα των δαχτύλων σας στο πίσω μέρος του χεριού σας. Αυτό δημιουργεί μυϊκή μνήμη, που συνδέεται με το συναίσθημα και την μνήμη. Όποτε το κάνετε ο εγκέφαλός σας και το σώμα σας θα θυμάται την επιβεβαίωση σας.

Για να αρχίσετε την πρακτική σας παραθέτω μερικά όμορφα παραδείγματα Θετικών Επιβεβαιώσεων

-Ακτινοβολώ. Επιτυχία. 


-Η ζωή είναι γεμάτη αγάπη και την βρίσκω όπου και αν πηγαίνω. 

-Το σώμα μου είναι γεμάτο υγεία και ενέργεια. 


-Επιτυγχάνω τους στόχους μου με μεγάλη ευκολία. 

Δοκιμάστε το και σας εγγυώμαι ότι μόλις δείτε τα πρώτα αποτελέσματα δεν θα μπορείτε να σταματήσετε τις επιβεβαιώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Γιάννης Σάσσας

Γιάννης Σάσσας

Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.
Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.