Search
Close this search box.

Ένας παγκόσμιος όμιλος παραδίδει μαθήματα αξιοπιστίας στην Ελλάδα

.

Mapei: Μια εταιρεία δομικών υλικών που ξεχωρίζει για τη δέσμευσή της στην ποιότητα, την έρευνα και τους ανθρώπους της παγκοσμίως

Όμιλος Mapei: μια μοναδική ομάδα που ξεχωρίζει μέσα από προκλήσεις

H Ιταλική πολυεθνική εταιρεία Mapei αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των δομικών υλικών και δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με τη θυγατρική Mapei Hellas από το 2001.

Ο Όμιλος Mapei αποτελείται σήμερα από 90 θυγατρικές, με 83 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 36 διαφορετικές χώρες. Προσφέρει 20 σειρές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνουν περισσότερα από 1.500 διαφορετικά πρωτοποριακά χημικά προϊόντα για την κατασκευή, που συμμορφώνονται με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Τι κάνει όμως τη Mapei πετυχημένη σε όλο τον κόσμο;

Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων της.

Η ποιότητα των προϊόντων Mapei παραμένει διαχρονικά αδιαμφισβήτητη σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν την πραγματική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της εταιρείας. Γι’ αυτό κάθε χρόνο η Mapei επενδύει ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών της στην έρευνα.  Κάθε νέο προϊόν Mapei που παρουσιάζεται στην αγορά υποστηρίζεται από εντατικές εργασίες του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης. Κάθε προϊόν της Mapei αποτελεί την κατάληξη ενός μεγάλου ταξιδιού έρευνας και ανάλυσης στο οποίο εμπλέκονται πολλές μεταβλητές, ξεκινώντας από τη βιωσιμότητα και καταλήγοντας στη συνολική ικανοποίηση του πελάτη και την ανθεκτικότητα της κατασκευής. Σήμερα, ο Όμιλος Mapei διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο με 31 εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης σε 20 χώρες τα οποία συντονίζονται από το κεντρικό Εργαστήριο Ερευνών στο Μιλάνο. Όλα τα ερευνητικά κέντρα είναι στελεχωμένα με υψηλού επιπέδου επιστήμονες και ερευνητικό προσωπικό, διαθέτουν δε κορυφαίο εξοπλισμό και συνεργάζονται συνεχώς με πανεπιστήμια και επιστημονικά και βιομηχανικά ινστιτούτα έρευνας.

Πάντα ένα βήμα μπροστά.

Η Mapei αναπτύσσεται χτίζοντας στη γνώση και τις σχέσεις τόσο μέσα όσο και έξω από́ την εταιρεία. Τα προϊόντα Mapei εγγυώνται τις πλέον ειδικές και προηγμένες λύσεις στον κόσμο της κατασκευής και το όνομα Mapei είναι συνώνυμο με την καινοτομία.

Κάθε χρόνο η εταιρεία αναπτύσσει χιλιάδες νέες συνθέσεις για να ανταπεξέλθει στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις της κατασκευής: προϊόντα που ακολουθούν τις νέες τάσεις του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής, καινοτόμα προϊόντα για αντισεισμική προστασία, προϊόντα που συμβάλλουν στην πράσινη δόμηση από καινοτόμες, ανακυκλωμένες, εξαιρετικά ελαφριές πρώτες ύλες, σχεδιασμένες για να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και να έχουν πολύ χαμηλές εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων.

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί για τη Mapei το σπουδαιότερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Επενδύει στρατηγικά, στηρίζει και αναπτύσσει συνεχώς τους ανθρώπους της. Επιπλέον, αναπτύσσει ουσιαστικές σχέσεις με όσους εργάζονται στο χώρο της κατασκευής. Ο διάλογος μεταξύ́ της Mapei και των επαγγελματιών ενισχύει τον Όμιλο και βοηθά́ όλους να μοιράζονται τις εξελίξεις. Η Mapei δεν είναι απλός προμηθευτής αλλά́ συνεργάτης για όλους όσοι εργάζονται στο χώρο της κατασκευής.

Κοινωνική Ευθύνη

Αυτό που έχει όμως την υψηλότερη σημασία και αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας της Mapei σύμφωνα με τους ανθρώπους της είναι η Παράδοση των Αξιών και του Ήθους. Οι αξίες αυτές αποτελούν την καρδιά της εταιρικής κουλτούρας της Mapei όπως εκφράζονται μέσα από τα λόγια της εκλιπούσας Adrianna Spazzoli, μέλος της ιδρυτικής οικογένειας Squinzi και η ψυχή πίσω από την επικοινωνία του ομίλου Mapei: «Οι εταιρείες έχουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία: ο στόχος τους δεν είναι μόνο το καθαρό κέρδος. Μια εταιρεία πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τις ηθικές, επιστημονικές, ανθρώπινες και πολιτισμικές αξίες που σχηματίζουν την αληθινή προσωπικότητα και υπόληψη της».

Η εταιρεία επενδύει και στηρίζει παγκοσμίως πολλές κοινωνικές, πολιτισμικές και αθλητικές δράσεις. Τα προϊόντα Mapei έχουν συμβάλλει στην ανακαίνιση και την ανάπτυξη πολλών καλλιτεχνικών χώρων και μνημείων σε όλο τον κόσμο όπως τη Sagrada Familia στην Βαρκελώνη, την Σκάλα του Μιλάνο, το Κολοσσαίο κ.α.

Στην Ελλάδα, η Mapei Hellas έχει υποστηρίξει πολλές παρόμοιες δράσεις όπως την έκθεση ψηφιδωτών PRINCIPIUM της διεθνούς φήμης εικαστικού Όλγας Γουλανδρή καθώς και την έκθεση «Enigma» του γνωστού γλύπτη και ζωγράφου, Κωστή Γεωργίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Στήριξε την αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη να ολοκληρώσει το φιλόδοξο όραμά της να ανέβει στις 7 υψηλότερες κορυφές όλου του κόσμου και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που το πετυχαίνει, ενώ υπήρξε χορηγός και της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας. Τέλος έχει έντονη φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας πολλές τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και δομές και την τοπική κοινωνία.

Στην Ελλάδα, η Mapei Hellas, λειτουργεί υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας, το οποίο στελεχώνεται από ομάδα έμπειρων κι άρτια καταρτισμένων ειδικών που υπηρετούν πιστά το όραμα και τις αξίες της εταιρείας. Δύο αποθηκευτικές μονάδες στη βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το 2020 ολοκληρώθηκε η ίδρυση του σύγχρονου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα.

#Mapei #MapeiHellas

Follow #MapeiHellas :
Website:
https://www.mapei.com/gr/el 
Facebook:
https://www.facebook.com/mapeihellas/ 
Instagram:
https://www.instagram.com/mapei_hellas/ 
YouTube:
https://www.youtube.com/user/MapeiHellas 
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/mapei-hellas/

Διαβάστε επίσης: 

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα