Ήρθε η ώρα να μάθουμε την Κουνταλίνι Γιόγκα

Η εποχή που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα μια από τις εποχές με τις μεγαλύτερες αλλαγές. Μόνο τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίσαμε τεράστιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας αλλά και στην καθημερινότητα μας. Ο αναγκαστικός περιορισμός μας , για τους περισσότερους δεν λειτούργησε καλά ψυχολογικά και βοήθησε μόνο στο περιορισμό του ιού. Όντας μαθημένοι να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας εκτός σπιτιού, κληθήκαμε να διαμορφώσουμε έναν καινούριο τρόπο ζωής και καθημερινότητας και η μετάβαση σε αυτήν την καινούρια πραγματικότητα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί ο περισσότερος κόσμος, το συνδύασε με την απραξία.

Προσωπικά, αφού πέρασα και εγώ από το στάδιο της ξεκούρασης αρχικά και ύστερα της απραξίας, προσπάθησα να μάθω καινούρια πράγματα τα οποία θα διατηρούσαν το δημιουργικό μυαλό μου αλλά θα μου πρόσφεραν την ηρεμία και την γείωση που μου είναι απαραίτητη.

Ένα από τις πρακτικές που δοκίμασα ήταν και η Κουνταλίνι Γιόγκα.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι μία πανάρχαια επιστήμη, που βοηθάει στην προσωπική εξέλιξη και υπεροχή. Ο Yogi Bhajan την εισήγαγε στον Δυτικό Κόσμο το 1969, μιας και μέχρι εκείνη την στιγμή διδάσκονταν μόνο σε κλειστούς κύκλους από δάσκαλο σε μαθητή και μόνο εφόσον ο μαθητής είχε αποδείξει ότι ήταν έτοιμος να περπατήσει το μονοπάτι της αυτοεπίγνωσης.

Η πρακτική της Κουνταλίνι Γιόγκα εργάζεται συστηματικά πάνω στο τρίπτυχο σώμα , νους και πνεύμα και βοηθάει στο να “ξεπρογραμματίσει” και στην συνέχεια να προσδιορίσει πάλι την σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του αλλά και ότι τον περιβάλλει μέσα στον υλικό κόσμο.

Κατά την διάρκεια μιας πρακτικής Κουνταλίνι Γιόγκα ασκούμαστε αρχικά σε σωματικό επίπεδο και η εκτέλεση των ασκήσεων συνδυάζετε με αναπνοές (κριγίας) και προχωρώντας οι ασκήσεις αναπνοών γίνονται πιο ιδιαίτερες επηρεάζοντας τα συστήματα του σώματος μας με απόγειο την ρύθμιση του νευρικού και ενδοκρινικού συστήματος μας.

Μόλις αυτά τα δυο συστήματα δεχθούν την αλλαγή, αλλάζει όλη η βιοχημεία μας και μεγαλώνει η εγκεφαλική δραστηριότητα μας  , βοηθώντας μας να ανέβουμε το επόμενο νοητικό σκαλί, και συνεπώς να επιφέρουμε τις αλλαγές στο τρόπο σκέψης αλλά και πράξης.

Το δεύτερο μέρος της πρακτικής , περιλαμβάνει την χαλάρωση , η οποία βοηθάει στην αφομοίωση της καλής ενέργειας των ασκήσεων, το όποιο οδηγεί στην ευεξία του σώματος.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος μια πρακτικής Κουνταλίνι Γιόγκα, είναι ο διαλογισμός, όπου μαι με την απαγγελία των μάντρας, καθαρίζετε το υποσυνείδητο και επιτυγχάνετε η απόλυτη ησυχία σε νοητικό επίπεδο, οπότε σταδιακά αρχίζουμε και ελέγχουμε τον νου μας και η σκέψεις μας αρχίζουν και έχουν μια ανώτερη ποιότητα και κατ΄επέκτασιν η ίδια μας η ζωή.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και ενδεικτικά κάποιες από αυτές είναι οι:

-αποτοξίνωση και ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου

-απελευθέρωση της μπλοκαρισμένης ενέργειας

-ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος

-καθαρισμός του υποσυνειδήτου

-βιωματική εμπειρία της γνώσης

-εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος

Εάν έχετε δοκιμάσει οποιοδήποτε είδος Γιόγκα, η συγκεκριμένη δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα , άλλα οι ευεργετικές τις ιδιότητες σίγουρα θα σας εντυπωσίασουν και θα γίνουν μέρος της καθημερινότητας σας, καθώς θα προσκαλέσετε την αγνή φωτεινή ενέργεια του λευκού φωτός στην ζωή σας.

Photo cover:pixabay.com/Sasin Tipchai 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Γιάννης Σάσσας

Γιάννης Σάσσας

Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.
Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.