Search
Close this search box.
Νίκος Βέρτης

Τι απαντάει ο δικηγόρος για το λουκέτο και το πρόστιμο στο κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης

.

Πρόστιμο και 7ημερο “λουκέτο” επέβαλαν οι αρχές στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, καθώς στο πλαίσιο ελέγχου για τα μέτρα κατά της πανδημίας διαπιστώθηκαν παραβάσεις και η τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού θα βρει το κατάστημα κλειστό, με τις αντιδράσεις να είναι ποικίλες.

Μικτά κλιμάκια υπηρεσιών της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν έφοδο στις 2 τα ξημερώματα στο νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής, και διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων. Στο χώρο υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες, δεν είχε αναρτηθεί έντυπα ή ηλεκτρονικά η επιγραφή για το μέγιστο αριθμό ατόμων, ενώ στον έλεγχο που διενεργήθηκε κάποιοι θαμώνες δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Αναλυτικά, επιβλήθηκαν τα εξής κυρώσεις:

•    10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
•    από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
•    σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Έκτος από τη χθεσινή προγραμματισμένη εμφάνιση ο Νίκος Βέρτης θα τραγουδούσε και απόψε Κυριακή, κάτι που δε θα γίνει καθώς ισχύει η επταήμερη αναστολή λειτουργίας. 

Σημειώνεται ότι το κέντρο αρχές Ιούλιου είχε “κατεβάσει ρολά”, αδυνατώντας όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του να αντεπεξέλθει στα μέτρα κατά της πανδημίας.  

Ο τραγουδιστής εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος, η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τα όσα έγιναν μετά την έφοδο των ελεγκτών, με τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας και της ασφάλειας Αττικής να παραπέμπουν στις διαπιστώσεις τους.

«Διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας.», ανέφερε ο Γιώργος Κλεφτοδήμος, Δικηγόρος Κέντρου Διασκέδασης.

Από την πλευρά του το νυχτερινό κέντρο υποστηρίζει πως δεν υπήρχαν όρθιοι πελάτες και πως ο έλεγχος στις εισόδους ήταν ο ενδεδειγμένος.

«Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.»

Στα πλάνα από βίντεο της επίμαχης νύχτας που κυκλοφόρησαν, φαίνεται να ξεφαντώνει σε ένα κέντρο γεμάτο ασφυκτικά. Ορισμένοι διακρίνονται όρθιοι στα πρώτα τραπέζια, λίγα μέτρα από το δημοφιλή τραγουδιστή, με λουλούδια στα πόδια του, να παίρνουν ύψος με το πέρασμα της ώρας και τα φωτορυθμικά να δίνουν τον τόνο…

Η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους πελάτες, να βρήκαν τρόπο να αποφύγουν τον αυστηρό έλεγχο

«Πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως.»

Σε κάθε περίπτωση, το κέντρο άνοιξε για τελευταία φορά το βράδυ 22/8 και στη συνέχεια μπήκε λουκέτο για 7 ημέρες. Με τους υπεύθυνους να καλούνται να πληρώσουν επιπλέον και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Το νυχτερινό κέντρο είχε ανοίξει στις 2 Ιουλίου και μετά από μόλις 3 εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη, κατέβασε ρολά λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Τότε ο καλλιτέχνης είχε εκφράσει την πικρία του: «Μας θλίβει πολύ το γεγονός ότι η ζήτηση στα τηλεφωνικά μας κέντρα μετρά χιλιάδες κρατήσεις κι εμείς αναγκαζόμαστε κατά κάποιον τρόπο να κλείσουμε την επιχείρηση μας που απασχολεί προσωπικό άνω των 200 ατόμων.»

Τότε τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του κέντρου, έστελναν μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού: «Ναι εμείς εμβολιαζόμαστε διότι θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.»

Πλέον το νυχτερινό κέντρο παραμένει κλειστό, με την εξέλιξη να αποτελεί για πολλούς προάγγελο των νέων κυβερνητικών μέτρων, κυρίως για τους ανεμβολίαστους σε μια νέα προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο του κορονοϊού.

Ο δικηγόρος του κέντρου διασκέδασης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τα μέτρα προστασίας στα νυχτερινά κέντρα και πόσο αυτά είναι υλοποιήσιμα. Διαβάστε τι είπε:

«Είναι Ηράκλειος Άθλος μια ιδιωτική επιχείρηση να τηρήσει απαρέγκλιτα την διαδικασία εισόδου των πελατών στα καταστήματα. Ειδικά ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης. Υπάρχει μια αθρώα προσέλευση, είναι πολύ δύσκολο οι υπεύθυνοι του κέντρου να τηρήσει τα μέτρα που ο νομοθέτης έχει θέσει ως μέτρα», υπογράμμισε.

«Είναι απεχθέστατο χρέος να προβαίνουν εργαζόμενοι σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας ή αξιοπιστίας πιστοποιητικών. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μας θέσει αστυνομικά όργανα για τους ελέγχους. Είναι όμως αντιληπτό ότι ένα τέτοιο βάρος δεν γίνεται να μεταφέρεται στις πλάτες εργαζομένων.», πρόσθεσε.

Και κλείνοντας τόνισε: «Η επιχείρηση διατηρεί σοβαρές αντιρρήσεις για τις διαπιστώσεις που έχουν περιληφθεί στην οικία πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ επί των οποίων έχει κάνει προσφυγή».

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα