Search
Close this search box.

Δεν θα πιστεύεις ποια μεγάλη σταρ του τραγουδιού εμφανίζοταν δίπλα στον Γιάννη Φλωρινιώτη – Σπάνια φωτογραφία

.

Σου αρέσει δεν σου αρέσει ο Γιάννης Φλωρινιώτης, σίγουρα τον γνωρίζεις και τον γνωρίζουν όλοι και για να τον γνωρίζουν όλοι πάει να πει ότι κάτι έχει κάνει σωστά. Για να το ξεκαθαρίσουμε, επιτυχημένος δεν είναι απαραίτητα αυτός που είναι καθολικά αποδεχτός. Στην περίπτωση του Γιάννη Φλωρινιώτη, αυτό σίγουρα δεν ισχύει και έχει αποδειχτεί ότι δεν το επεδίωξε κιόλας γιατί αν μη τι άλλο αν θέλεις να είσαι καθολικά αποδεκτός πας με το ρεύμα. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης παρά το (πολύ) εκκεντρικό του στυλ, τα λαμπερά show, το ρεπερτόριο του έχει καταφέρει να υπάρχει στο καλλιτεχνικό στερέωμα περισσότερα από 50(!) χρόνια και να κάνει επιτυχία, τη στιγμή που άλλοι, νέοι, ωραίοι και εξίσου ή περισσότερο καλλίφωνοι δεν εχουν αντέξει στη σκληρή αυτή βιομηχανία του τραγουδιού ούτε χρόνο!

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα (εξου και το επίθετό του, καθώς το κανονικό είναι Αποστολίδης) και ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λούκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου. Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας, χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά, πρωτοπορώντας για την εποχή. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική, πράγμα που γίνεται μέχρι σήμερα. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “.Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Τελικά ο Γιάννης Φλωρινιώτης έχει καταφέρει κάτι δύσκολο, αρέσει σε όσους αρέσει για αυτό που είναι. Και σε εμάς αρέσει γιατι του αρέσει αυτό που είναι. Γιατί το υποστηρίζει και δεν το παίζει κάτι άλλο, ούτε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει προσποιηθεί για το αντίθετο. Αν μη τι άλλο, είναι αυθεντικός άνθρωπος και τους αυθεντικούς ανθρώπους τους αγαπάμε λίγο παραπάνω, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε με αυτά που λένε ή… φοράνε.

Σίγουρο επίσης είναι ότι πρόκειται για έναν ευγενικό άνθρωπο, το καταλαβαίνεις και λίγο αν τον ακούσεις, έναν άνθρωπο που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, που του αρέσει να διασκεδάζει τον κόσμο, που προσπάθησε για αυτό που ήθελε και έκανε επιτυχία ενώ είναι από τους λίγους που έχει δεχτεί καλλιτεχνικά τόση μεγάλη αμφισβήτιση και σφοδρή κριτική. Έχει χαρακτηριστεί από εκκεντρικός μέχρι κιτς αλλά όπως λέει και ο λαός, τα ράσα δεν κάνουν τον παππά. Και στην τελική, ποιον πειράζει που είναι και μεγάλη φίρμα;

Είναι εκκεντρικός και του αρέσει, το υποστηρίζει, τον εκφράζει και ας μην τον βάζουν στο “βιογραφικό” τους μεγάλα πια ονόματα του χώρου κι ας ξεκίνησαν στο πλευρό του ή τους στήριξε και τους βοήθησε. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους.

Μια από τις μεγάλες σταρ του ελληνικού τραγουδιού που ξεκίνησε δίπλα στον Γιάννη Φλωρινιώτη, στη δεκαετία του 1970 και μάλιστα ξανθιά, ως χορεύτρια και τραγουδίστρια είναι η Καίτη Γαρμπή.

Η Καίτη Γαρμπή ξεκίνησε τη καριέρα της μαζί με τη μικρότερη αδερφή της Λιάνα, ως «αδελφές Γαρμπή», το καλοκαίρι του 1977, όταν ήταν μόλις 16 χρονών και η Λιάνα μόλις 13. Ως «αδελφές Γαρμπή» είναι περισσότερο γνωστές για τη συνεργασία τους με τον Γιάννη Φλωρινιώτη.

Η σπάνια φωτογραφία που οι αδερφές Γαρμπή ντυμένες ίδια ποζάρουν μαζί με τον Γιάννη Φλωρινιώτη:

Δείτε και ένα σπάνιο απόσπασμα από την τότε συνεργασία τους:

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Λιάνα αποφάσισε να παντρευτεί και να σταματήσει το τραγούδι και έτσι η Καίτη ξεκίνησε τη solo καριέρα της. Η πρώτη της ηχογράφηση ήταν το “Στο Σαιν Τροπέ”, μια διασκευή του “St. Tropez Twist”, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη συλλογή.Τα Δέκα Δεκάρια το 1987, όπου συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Μαντώ, η Πωλίνα και η Σοφία Βόσσου. Η συλλογή συνεχίστηκε με τη Καίτη να ηχογραφεί δύο διασκευές ξένων τραγουδιών, το “Αχ, Αυτό Μ’ Αρέσει” (That’s The Way I Like It) και το “Ζω Να Σ’ Αγαπώ”. Η επιτυχία της τράβηξε το ενδιαφέρον των μουσικών παραγωγών της τότε CBS Record (που από το 1991 έγινε Sony Music), με την οποία υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο το 1986. Από εκεί και μετά και μέχρι σήμερα η καριέρα της είχε ανοδική πορεία με πολλές επιτυχίες και τραγούδια που έχουν μείνει στο χρόνο. Σήμερα είναι μια από τις πιο γνωστές αλλά και αγαπητές στο κοινό Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Μια σχετικά πρόσφατη ανάρτηση του Γιάννη Φλωρινιώτη στο Facebοοκ με μια φωτογραφία μαζί με την Καίτη Γαρμπή αλλά και ένα όμορφο, γλυκό κείμενο να τη συνοδεύει:

Δείτε επίσης

Share: