Σκόπελος

Το νησί που ξεπέρασε φέτος τουριστικά κάθε προσδοκία!

Τα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα, ένα προς ένα! Το φετινό καλοκαίρι αν και οι αντιξοότητες συνεχίζονται ήταν πολύ καλό για τον ελληνικό τουρισμό. Κάποια όμως νησιά “σκαρφάλωσαν” στην κορυφή των προτιμήσεων. Ένα από αυτά που αυτό το καλοκαίρι ξεπέρασε τουριστικά κάθε προσδοκία και με την πληρότητα να φτάνει το 100% ήταν η πανέμορφη Σκόπελος.

Και καθόλου τυχαία… το νησί του «Mamma Mia», µακριά από τις σειρήνες του µαζικού τουρισµού, διατηρώντας την αυθεντικότητα του αλλά και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, µοιάζει µε καρτποστάλ µε το γραφικό λιµάνι και το καταπράσινο φυσικό τοπίο του… Από την άλλη, οι άριστες υποδομές και οι καλές τιμές που καταφέρνει και διατηρεί γίνονται τα κατάλληλα κίνητρα για να προσελκύσουν τους επισκέπτες ακόμα και με αυτές γενικότερα τις αντίξοες συνθήκες με τον κορονοϊό αλλά και την πυρκαγιά τον Αύγουστο στη διπλάνη Εύβοια.

Σκόπελος

Η Σκόπελος βρίσκεται στις Βόρειες Σποράδες, βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά του Πηλίου. Είναι ένα νησί με θαυμάσιες αντιθέσεις, ένα συνεχές ταξίδι μέσα στο χρόνο από το παρόν στο παρελθόν και το αντίθετο. Δαντελωτές ακτές με κρυστάλλινα νερά, επιβλητικά καταπράσινα βουνά, βιότοποι εξαιρετικής ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα «προικίζουν» τη γη της Σκοπέλου με εντυπωσιακά τοπία, τα οποία σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα, καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό για διακοπές. Τα πυκνά του δάση καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής του και γι αυτό θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου!

Από την άλλη, οι βόλτες στη γραφική Χώρα µε τα ανηφορικά, πλακόστρωτα σοκάκια, τα κάτασπρα σπίτια και τις ολάνθιστες αυλές, οι βουτιές σε τιρκουάζ νερά, τα παιχνίδια µε τον ήλιο σε βοτσαλωτές ακτές, το ωραίο φαγητό σε παραδοσιακά ταβερνάκια, η διασκέδαση σε νησιώτικα ατµοσφαιρικά µπαράκια και οι φιλόξενοι άνθρωποι, δίνουν πολλούς λόγους για της πει «ναι» ο επισκέπτης!

Tip. Μοναδική εμπειρία είναι να επισκεφτεί κανείς το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και εδώ γυρίστηκε µια από τις πιο όµορφες σκηνές της ταινίας «Mamma mia». Παρόλο που θα χρειαστεί να ανεβείτε ένα ανηφορικό µονοπάτι µε 200 σκαλιά, η θέα θα σας συγκλονίσει!

Άγιος Ιωάννης Σκόπελος
Σκόπελος
Σκόπελος
Σκόπελος
Σκόπελος
Σκόπελος
oznorCO

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin