Search
Close this search box.
Galignani Paris
qrf_soft

Galignani: Το ιστορικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού έχει τη βιτρίνα του αφιερωμένη στην Ελλάδα!

.

Το Female-G και η Κατερίνα Γιατζόγλου βρέθηκαν στο ιστορικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού Galignani. Είναι ούτως ή άλλως σημείο αναφοράς της γαλλικής τέχνης, πολιτισμού και κουλτούρας και ένα μέρος που ο επισκέπτης της πόλης πρέπει να δει. Ωστόσο αυτό το διάστημα, οι Έλληνες στο Παρίσι έχουν έναν επιπλέον λόγο να πάνε καθώς το ιστορικό βιβλιοπωλείο έχει αφιερωμένη τη βιτρίνα του στην Ελλάδα τιμώντας έτσι την Ελληνική Επανάσταση που φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια.

Στη βιτρίνα του υπάρχουν δεκάδες βιβλία αγγλικά και γαλλικά που αφορούν στην Ελλάδα σε βαθμό που ένας Έλληνας περνώντας έξω από το κεντρικό αυτό σημείο του Παρισιού θα νιώσει περηφάνεια! Πρόκειται μάλιστα για μια πρωτοβουλία της ίδιας της επιχείρησης χωρίς καμία περαιτέρω συμφωνία ή ανταπόδοση. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι Γάλλοι πέρα από γενικότερα Φιλέλληνες αγαπούν ιδιαίτερα τον ελληνικό πολιτισμό, διδάσκονται Όμηρο και αρχαία ελληνικά ενώ έχουν ενσωματώσει στη κουλτούρα τους ακόμα και γνωστα αρχαία ελληνικά γνωμικά.

Ας επανέλθουμε όμως στο βιβλιοπωλείο. Το βιβλιοπωλείο Galignani άνοιξε το 1801 στο Παρίσι από την οικογένεια Galignani και εδώ και έξι γενιές πλέον αποτελεί προορισμό ορόσημο για τους αγγλόφωνους Παριζιάνους.

Galignani Παρίσι

Πρόκειται για το πρώτο αγγλικό βιβλιοπωλείο που ιδρύθηκε στην Ευρώπη και για το δεύτερο παλαιότερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο. Σύμφωνα με πολλούς, τυχαίνει να είναι και το πιο elegant βιβλιοπωλείο στην πόλη του Παρισιού. Θυμίζει ξεκάθαρα τη Γαλλία της τέχνης και του πολιτισμού.

Η λογοτεχνική κληρονομιά της οικογενείας Galignani είναι μεγάλη, αφού ο Simone Galignani ήταν ένας από τους πρώτους χρήστες του τυπογραφείου του Gutenberg, ανοίγοντας δικό του εκδοτικό οίκο στη Βενετία το 1520. Αργότερα, ο Giovanni Antonio Galignani άφησε τη Βενετία για το Λονδίνο, και λίγο μετά μετακόμισε στο Παρίσι. Το 1856, μετακόμισε στην οδό de Rivoli 224, όπου βρίσκεται ακόμα κάτω από την επιβλητική στοά. Έχει περάσει από πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα και καλωσόρισε πολλούς διάσημους επισκέπτες, όπως τους Ernest Hemingway, André Malraux, Orson Welles και Marlene Dietrich.

Galignani Παρίσι

Το βιβλιοπωλείο αποτελεί σημαντικό μέρος της λογοτεχνικής κοινότητας του Παρισιού και ένα τόπο όπου τα βιβλία δεν είναι απλά προϊόντα που προορίζονται για πώληση, αλλά πολύτιμα αντικείμενα σοφίας και αισθητικής απόλαυσης. Η πώληση βιβλίων εδώ δεν είναι μια συνηθισμένη επιχείρηση, αλλά μια αποστολή και μια οικογενειακή παράδοση που διαρκεί περισσότερο από διακόσια χρόνια.

Galignani Παρίσι

Η πιο σημαντική πτυχή αυτού του βιβλιοπωλείου που δεν έχει αλλάξει εδώ και δύο αιώνες, και η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για τη μεγάλη φήμη του, είναι το απόθεμα υψηλής ποιότητας. Τα σκούρα ξύλινα ράφια που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1930 “φιλοξενούν” μια εντυπωσιακή συλλογή περίπου 50 χιλιάδων τίτλων, ενώ γενικά το περιβάλλον ταιριάζει άψογα με τη φιλοσοφία του βιβλιοπωλείου, δερμάτινες πολυθρόνες του, ωραίος φωτισμός, παιδική γωνιά, ένας υπέροχος χώρος, ήσυχος και αλληλεπιδραστικός.

Το βιβλιοπωλείο ξεχωρίζει κυρίως για δύο χαρακτηριστικά, εκτός από την επιλογή αγγλικών τίτλων (χωρισμένων σε μυθοπλασία, πολιτική και ιστορία), για το απίστευτο τμήμα καλών τεχνών, το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ειδικούς τέχνης. Επίσης διαθέτει μεγάλη συλλογή από βιβλία μυθοπλασίας, αυτοβιογραφίες συγγραφέων, βιογραφίες και συλλογές επιστολών. Το έμπειρο προσωπικό του βιβλιοπωλείου είναι γνωστό για την ικανότητα του να εκπληρώνει ακόμη και τις πιο σπάνιες λογοτεχνικές επιθυμίες των πελατών του, οπότε αν υπάρχει ένα βιβλίο που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά, ξέρετε πού να απευθυνθείτε.

Το Galignani είναι επίσης γνωστό για την ιδιαίτερη προσοχή στις βιτρίνες του, οι οποίες αλλάζουν κάθε 15 ημέρες και αντικατοπτρίζουν πάντα κάποια πραγματικά πολιτιστικά γεγονότα ή θέματα- όπως εν προκειμένω αναφέραμε την Ελλάδα λόγω της επετείου 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Galignani Παρίσι
Galignani Παρίσι

Την ξενάγηση στο βιβλιοπωλείο για το Female-G και την Κατερίνα Γιατζόγλου, “ανέλαβε” ο Έλληνας συγγραφέας που ζει στο Παρίσι , Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Galignani Παρίσι
Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλάει στην Κατερίνα Γιατζόγλου μέσα στο Galignani:

Το Galignani βρίσκεται στη Rue de Rivoli, κοντά στην πλατεία Place de la Concorde και το Λούβρο, στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Δείτε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα