H Λίντα Εβαντζελίστα συγκλονίζει: «Παραμορφώθηκα βάναυσα»

Η Λίντα Εβαντζελίστα, ένα από τα διάσημα σούπερ μόντελ των 90s, αποκαλύπτει σε ανάρτησή της στο Instagram ότι έχει μείνει «μόνιμα παραμορφωμένη» λόγω παρενέργειας που εμφάνισε, μετά από επέμβαση μείωσης λίπους.

Η 56χρονη Λίντα Εβαντζελίστα σε ανάρτησή της στο Instagram με τίτλο «The Truth, My Story» (Η Αλήθεια, Η Ιστορία Μου) εξηγεί ότι είχε υποβληθεί σε διαδικασία μείωσης λίπους CoolSculpting πριν από πέντε χρόνια, η οποία την έχει αφήσει «μόνιμα παραμορφωμένη».

Η 56χρονη αποκάλυψε ότι εκδήλωσε μια σπάνια αισθητική παρενέργεια της θεραπείας πριν πέντε χρόνια, η οποία στην πραγματικότητα αύξησε τα λιποκύτταρά της. «Έχω γίνει όπως περιέγραψαν τα ΜΜΕ, «αγνώριστη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μία μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram. Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού που παρουσίασε το πρώην μοντέλο είναι μια σπάνια επιπλοκή της κρυολιπόλυσης (CoolSculpting), και αφορά στην τοπικά εντοπισμένη σκλήρυνση του λίπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση αντί συρρίκνωση των περιοχών που έχει εφαρμοστεί η θεραπεία, μέσα στις εβδομάδες που ακολουθούν την κρυολιπόλυση. Συνέπεια αυτού είναι ένα ορατό διογκωμένο στρώμα λίπους κάτω από δέρμα.

Η Καναδή περιέγραψε ότι είχε υποβληθεί σε «δύο επώδυνες, ανεπιτυχείς, διορθωτικές επεμβάσεις» αφού η διαδικασία αυτή που ακολούθησε για την μείωση του λίπους είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. «Για τους followers μου που αναρωτήθηκαν γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των συνομηλίκων μου ευδοκιμεί, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από (μια διαδικασία) που έκανε το αντίθετο από αυτό που υποσχόταν», εξήγησε το διάσημο μοντέλο.

Είπε ότι η παρενέργεια που βίωσε «όχι μόνο κατέστρεψε τα μέσα διαβίωσής μου, με οδήγησε σε έναν κύκλο βαθιάς κατάθλιψης και στα χαμηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης. Στην πορεία απομονώθηκα» πρόσθεσε.

Στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Εβαντζελίστα είπε ότι ήθελε να πει δημόσια την ιστορία της για να συνεχίσει τη ζωή της. Πρόσθεσε δε, ότι θα μηνύσει την εταιρεία, που θεωρεί υπεύθυνη. Η εταιρεία την οποία η Εβαντζελίστα κατονομάζει, δεν έχει απαντήσει ακόμη σε κάποια σχόλιο. «Βαρέθηκα να ζω έτσι», συνέχισε. «Θα ήθελα να βγω από την πόρτα μου με το κεφάλι ψηλά, παρά το γεγονός ότι δεν μοιάζω πια στον εαυτό μου».

Η μη χειρουργική διαδικασία, η οποία έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιεί χαμηλές θερμοκρασίες για να μειώσει τις εναποθέσεις λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος.

Περιγράφοντας την «πολύ σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια» που είχε βιώσει, η Εβαντζελίστα είπε ότι στην δική της περίπτωση «αυτό που συνέβη ήταν ότι τα λιποκύτταρα στο σημείο όπου εφαρμόζεται η θεραπεία γίνονται μεγαλύτερα και όχι μικρότερα». «Δεν είναι πλήρως κατανοητό γιατί συμβαίνει αυτό» πρόσθεσε.

Το supermodel διευκρινίζει: «Σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσω ένα λάθος που με έκανε να υποφέρω τα τελευταία πέντε χρόνια. Για τους θαυμαστές μου που αναρωτήθηκαν γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των μοντέλων στην ηλικία μου συνεχίζεται κανονικά, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία του Zeltiq CoolSculpting, η οποία έκανε το αντίθετο από ό, τι είχε υποσχεθεί. Αύξησε αντί να μειώσει τα λιποκύτταρά μου και με άφησε παραμορφωμένη, ακόμη και έπειτα από δυο επίπονες, ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις που έκανα για να διορθώσω την κατάσταση. Έγινα αυτό που τα media περιγράφουν… “αγνώριστη”».

Η Λίντα Εβαντζελίστα, η οποία έκανε μερικές από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της το 2015, κατέληξε: «Με αυτήν την αγωγή, προχωράω για να απαλλαγώ από τη ντροπή και δημοσιοποιώ με την ιστορία μου.

Σχετικά άρθρα

Share: