Πως η ρεφλεξολογία βοηθάει στην θεραπεία της νευρικής ανορεξίας

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

Πως μπορεί η Ρεφλεξολογία να βοηθήσει αυτήν την τόσο δύσκολη κατάσταση?

Καταρχήν να δούμε σε ψυχολογικό επίπεδο τι σημαίνει.

Στην Νευρική ανορεξία συναντάμε δυσκολία ως προς την μητέρα. Είναι ασθένεια που προσβάλει γενικώς την νέα κοπέλα ,όταν το σώμα της αρχίζει να αλλάζει κ να αποκτά τα χαρακτηριστικά της γυναίκας όπως  (έμμηνος ρήση) και  της μητέρας (στήθος). 

Περίπου συνειδητά αναπτύσσει μία άρνηση για την μητρική εικόνα ,όταν η μητέρα πάσχει από παχυσαρκία ,γίνεται πιο έντονη. Η ανορεξική δεν μπορεί να φάει χωρίς να κάνει εμετό. Οι πιο μικρές μπουκιές φτάνουν με δυσκολία στο στομάχι που δένεται κόμπος και κάνει σπασμούς. Στην πραγματικότητα όμως με τον εμετό ,η ανορεξική αποβάλει την μητρική εικόνα ,έτσι αδυνατίζει σε μεγάλο βαθμό. Το στήθος δεν αναπτύσσεται, η έμμηνος ρήση  σταματά .

Όλα συντήνουν στην άρνηση να συμμορφωθεί το σώμα με την επαίσχυντη εικόνα που θεωρούν ότι έχουν για την μητέρα.  Ένα θέμα ιδιαίτερα δύσκολο όχι μόνον για τους Ρεφλεξολόγους ,αλλά για κατεξοχήν τους ψυχιάτρους. Θεωρώ ότι η ανορεξία επηρεάζει το λεπτό έντερο( σημεία συναισθημάτων). Επίσης τον σπλήνα και το στομάχι. Το Ηπαρ κ οι Πνεύμονες παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην τροφοδοσία του αίματος στα κοίλα όργανα. 

Η αποσυμφόρηση αυτών των τόσο σημαντικών οργάνων στο σώμα ,βοηθούν στην απελευθέρωση  δυσκαμψιών στο όλο Νευρικό σύστημα της νέας γυναίκας. Η ήπια προσέγγιση της Ρεφλεξολογίας βοηθά  σε αυτήν την ασύμφορη απειλή στο σώμα της. Έρευνες δυστυχώς στην Ρεφλεξολογία είναι ασύμφορές κ έτσι για τα περισσότερα θέματα που απασχολούν την υγεία μας είναι ελάχιστότατες .  Αυτό όμως δεν αλλάζει όταν η πρακτική της δίνει τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα στην γενικότερη εικόνα της ευζωίας.  

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΟΥΛΒΑΡΗ

Ρεφλεξολογος

Εισηγήτρια μεθόδου Δυναμικής Ρεφλεξολογίας10

Photo cover:pexels.com/Ivan Samkov 

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα