qrf_soft

Παρίσι: Ο διάσημος chef Ανδρέας Μαυρομμάτης μιλάει αποκλειστικά στο Female-G και την Κατερίνα Γιατζόγλου

Ο καταξιωμένος Κύπριος chef Ανδρέας Μαυρομμάτης μεγαλουργεί στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια.

Έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin ενώ επιμελείται 14 εστιατόρια στην Ευρώπη και 5 ακόμα κορυφαία στο Παρίσι σε στρατηγικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας στα οποία έχουν φάει όλοι οι επώνυμοι Παριζιάνοι ενώ λάτρης της κουζίνας του chef είναι και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα ο ίδιος επιμελήθηκε το μενού που απόλαυσαν μετά την έκθεση στο Λούβρο «Paris-Athenes», ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο Ε. Μακρόν, στην ελληνική πρεσβεία.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του βραβρευμένου chef Ανδρέα Μαυρομμάτη στην Κατερίνα Γιατζόγλου:

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, είναι σαν τη μαγειρική του, γενναιόδωρος και αφρώδης. Για αυτόν τον “υιοθετημένο” Παριζιάνο, μέλος και διαχειριστή του Caisse d’Epargne IDF, το αστέρι Michelin είναι ο “αγιασμός” τριάντα επτά ετών εργασίας, έμπνευσης και πάθους που μοιράστηκαν με τα δύο του αδέλφια.

Η ιστορία έχει κάπως έτσι… Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης έφτασε στο Παρίσι το 1977 από το χωριό του στην Κύπρο με τα δυο του αδέρφια Ευαγόρα και Διόνυσο. Από τότε μέχρι σήμερα η πορεία του, το ταλέντο του, η αγάπη του για τη μαγειρική, η προσπάθεια τον έφεραν στην κορυφή της γαστρονομίας ενώ η κουζίνα του υμνεί την μεσογειακή και τα προϊόντα της.

qrf_soft

Από την άφιξή του στη Γαλλία μέχρι σήμερα, παρέμειναν με τα αδέρφια του πιστοί στην περιοχή Monge. Ο ίδιος έχει πει, το ότι να ζεις στο Παρίσι δεν είναι τυχαίο. Στην αρχή, το 5ο διαμέρισμα ήταν το προπύργιο τους επειδή ήταν μαθητές στο Jussieu. Για να πληρώσει τις σπουδές του, δούλεψε ως δύτης, σερβιτόρος και μάγειρας σε ελληνικά εστιατόρια της περιοχής. Το 1981, είχε την ευκαιρία να ανοίξει με τους αδελφούς του ένα παντοπωλείο στους πρόποδες του βουνού Sainte-Geneviève, το οποίο θα γίνει έπειτα το εστιατόριο Les Délices d’Aphrodite. Επτά χρόνια αργότερα, άνοιξαν εταιρεία τροφοδοσίας. Το πάθος για το μαγείρεμα ήρθε ενώ εργαζόταν. Γι ‘αυτό λέει στους νέους να πιάσουν δουλειά όταν τη βρουν γιατί έτσι αποκαλύπτονται τα κρυμμένα ταλέντα μας!

Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, ότι εμπνέεται από τα πάντα… Πάγκοι της αγοράς, το διάβασμα, βιβλία μαγειρικής, τα ταξίδια του στη Νότια Ευρώπη. Το μαγειρικό του σύμπαν είναι ολόκληρη η Μεσόγειος.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Κύπρο, αναζητάει συνεχώς μικρούς τοπικούς παραγωγούς για να προμηθεύσουν τα εστιατόριά του.

Η ιστορία του Αντρέα Μαυρομάττη εμπνεύει πολλούς, ο ίδιος είναι παράδειγμα προς μίμηση, αυτοδημιούργητος, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής της Γαλλίας.

qrf_soft
qrf_soft

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin