Οι σκέψεις μας, δημιουργούν τους κόσμους που ζούμε

Κάθε φορά που κάνουμε σκέψεις έντονες και δυνατές, με πολύ συναίσθημα, για κάποιον άνθρωπο, αυτόματα, του στέλνουμε κι ένα ομοίωμα του εαυτού μας,  μια πραγματική εικόνα της σκέψης μας.

Κάθε σκέψη μας, ή κάθε συναίσθημά μας, υφίσταται σαν μία ηλεκτρομαγνητική ενεργειακή μονάδα. Δρα αυτόνομα!

Εικόνες του νου μας, συνοδευμένες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν η βάση, πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί κάτι υλικό και χειροπιαστό.

Η ένταση, η ενεργειακή υπόσταση ενός συναισθήματος ή μιας σκέψης, ή ακόμα , μιας εικόνας που θα φαντασιωθεί ο νους μας, θα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, ο οποίος θα καθορίσει το κατά πόσο αυτή θα πάρει σάρκα και οστά.

Πραγματοποιώντας επανειλημμένως τις ίδιες δυνατές και όμορφες σκέψεις, εδραιώνουμε τις συνδέσεις στο αρχηγείο του εγκεφάλου μας.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας κάνουν να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο συνεχώς και να προβαίνουμε σε πράξεις.

Οι πράξεις μας, επομένως, είναι σκέψεις που έχουν υλοποιηθεί..

Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας, προς έναν πιο θετικό, αισιόδοξο και όμορφο, παράλληλα με ειλικρινή πίστη ότι θα πραγματοποιηθεί ο βαθύτερος στόχος μας, παρατηρούμε τη μαγεία να εξελίσσεται.

Σε ένα άλλο επίπεδο, οι σκέψεις μας γίνονται πραγματικότητα.. Κάθε συνειδητή και σταθερή σκέψη μπορεί να θεωρηθεί επιλογή, και να καταρρεύσει παράλληλα με αυτήν.

Το Σύμπαν είναι αφυπνισμένο και σε πλήρη αρμονία, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στη συνείδησή μας, μόλις λάβει το κάλεσμα μας, μέσω της εκάστοτε δυνατής μας σκέψης.

Η πρόθεσή μας, την κάθε στιγμή, κάνει όλο αυτό να αποκτά υλική υπόσταση. Αρκεί να είμαστε ευ-συνείδητοι και εν-συνείδητοι, παράλληλα δε, να εξασκούμε και να ορίζουμε την πρόθεσή μας. Οφείλουμε να γνωρίζουμε και να ελέγχουμε τις προθέσεις μας..

Ο νους μας, διαθέτει τέτοια προσαρμοστικότητα, ώστε ό,τι κι αν φανταστούμε δύναται να το δημιουργήσει για εμάς. Η πρόθεση μας γίνεται η αιτία να υλοποιηθεί αυτό, μόλις αρχίσουμε και διαθέτουμε τόση επίγνωση, όση χρειάζεται, ώστε να μπορούμε να ορίζουμε τη σκέψη μας.

Άλλωστε, πάντα και αδιαμφισβήτητα, αν η πρόθεση, λούζει με φως την κάθε μας σκέψη, τότε, μεταμόρφωση και μαγεία μας περιμένει.

Πόσο εύκολο όμως είναι, να ελέγχουμε κάθε στιγμή τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές να δημιουργούνται, ν΄ανθίζουν και να εκφράζονται;

Εδώ βρίσκεται η ουσία..

Καθώς, εφ’ όσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, τις πράξεις μας, την καθημερινότητα μας.. αν ανακαλύψουμε έναν πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματά μας.

Όταν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευτυχισμένοι. Τότε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, αντιλαμβανόμαστε τα πάντα πιο όμορφα και ο νους μας δημιουργεί αυτόματα θετικές σκέψεις, επικεντρώνοντας την προσοχή του σ’ όλα όσα επιθυμούμε να μας συμβούν.

Όταν όμως, αντίθετα, αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αρνητικές, σκοτεινές σκέψεις.

Το κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα συναισθήματα, σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που επιθυμούμε να μας συμβεί.

Έχοντας, αρνητικά συναισθήματα, αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο κατευθύνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό το οποίο φοβόμαστε, κατ΄επέκτασιν στη μη πραγματοποίηση τους.

Επομένως, στόχο μας αποτελεί..

  • να αισθανόμαστε όμορφα, να προσφέρουμε απλόχερα την ομορφιά των λόγων μας και των πράξεων μας στους γύρω μας,
  • να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να μη δυσαρεστούμε φυσικά κι εμείς από την πλευρά μας.
  • Να σκεπτόμαστε πάντα το αγαθό, αποφεύγοντας την κριτική, να έχουμε πάντα στο νου μας το αγνό, τη δημιουργία.
  • Συνηθίζοντας να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, παρατηρούμε πως οι στιγμές που είμαστε ευτυχισμένοι, θα είναι μεγαλύτερες και περισσότερες..

Όσο περισσότερο θα πραγματοποιούμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν, έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα, θα παλλόμαστε συνεχώς σε ανώτερες συχνότητες, έως ότου η ζωή μας αποτελεί μια ομορφιά, μια περιόριστη έκφραση χαράς, αγάπης και δημιουργίας.

Έρωτα πάνδημο και ουράνιο! Με έρωτα να πράττουμε, με έρωτα να δημιουργούμε!

Έρρωσθε κι Ευδαιμονείτε!

Photo cover: pixabay.com

Διαβάστε επίσης:

Share: