Συλλεκτική κιθάρα του Έρικ Κλάπτον πουλήθηκε 625.000 δολάρια

Στην Νέα Υόρκη σε δημοπρασία που έγινε την περασμένη Παρασκευή, συλλεκτική κιθάρα του θρύλου της ροκ και των μπλουζ, Έρικ Κλάπτον πουλήθηκε 625.000 εξασφαλίζοντας την υψηλότερη τιμή ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα που ανήκαν σε θρύλους του rock και δημοπρατήθηκαν, αποφέροντας συνολικά 5 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Julien’s Auctions.

Το ακριβότερο αντικείμενο του πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης και μέσω του Ιντερνετ, η ακουστική κιθάρα, μία Martin D-45, που χρησιμοποιήθηκε από τον Clapton το 1970 κατά την πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του Derek and The Dominos, είχε αποτιμηθεί στις 300.000 έως 500.000 δολάρια από την Julien’s Auctions. Ωστόσο η τελική τιμή ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Κι ενώ πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, η τιμή είναι πολύ, πολύ χαμηλότερη του ρεκόρ που έχει γίνει σε δημοπρασία τέτοιου είδους αντικειμένων. Την ακριβότερη τιμή ποτέ έχει πετύχει η ημιακουστική κιθάρα με την οποία έπαιξε ο τραγουδιστής των Nirvana Kurt Cobain στην περίφημη συναυλία MTV Unplugged το 1993. Ποια ήταν η τιμή; 6 εκατομμύρια δολάρια! Η κιθάρα πωλήθηκε το 2020 σε πλειστηριασμό της Julien’s Auction

Ανάμεσα στις άλλες κιθάρες που πωλήθηκαν ήταν, μία Gibson Explorer του 1976, που χρησιμοποιήθηκε από τους U2 έναντι 437.500 δολαρίων και μία Fender Stratocaster με την οποία έπαιξε ο David Gilmour των Pink Floyd έναντι 200.000 δολαρίων.

Περίπου 1.000 αντικείμενα που έχουν περάσει από τα χέρια των Beatles, Guns N’Roses, Nirvana, Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley, Rolling Stones πωλήθηκαν κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα