Η Θεσσαλονίκη γίνεται Χόλιγουντ – Ο Τζέισον Στέιθαμ έρχεται στην Χαλκιδική

Η Έλλάδα θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια ζωντανό στούντιο ταινιών με την ιστορία και τα μέρη που έχει. Οι συγκυρίες, όμως, οι συνθήκες ακόμη και οι ιδεοληψίες καμιά φορά δεν βοήθησαν καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν πριν χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα ο Όλιβερ Στόουν είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει την ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο (Alexander, 2004) στη χώρα μας και είχε μιλήσει σχετικά με τον τότε υπουργό Πολιτισμού, κ. Βενιζέλο ωστόσο “δεν τα βρήκαν” όπως θα λέγαμε απλά. Ίσως και το υπουργείο τότε δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της πρότασης αυτής αλλά και τα οφέλη που θα αποκομούσε, τουλάχιστον διαφημιστικά .η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Οπότε ο διάσημος σκηνοθέτης έφυγε από τη χώρα μας και πήγε στο Μαρόκο, το οποίο Μαρόκο ειρήσθω εν παρόδω διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά στούντιο ταινιών και έχει γίνει πόλος έλξης όλων των διεθνών παραγωγών.

Το να γυριστεί μια ταινιά τέτοιων προδιαγραφών, χολιγουνταινή όπως λέμε, μόνο κέρδος μπορεί να είναι για τη χώρα. Συνάλλαγμα, θέσεις εργασίας και φυσικά τεράστια διαφήμιση παγκοσμίως. Αυτό είναι κάτι που το υπουργείο πολιτισμού δεν έχει βάλει στο τραπέζι ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτο στην ατζέντα του. Πρόκειται αποκλειστικά για ένα win project για τη χώρα μας.

Ευτυχώς, τώρα το κάνει πρώτη η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προανήγγειλε πως μέσα στο 2022 θα γίνουν γυρίσματα και άλλων χολιγουντιανών παραγωγών μετά τους “Αναλώσιμους” που ολοκλήρωσαν μόλις πριν λίγες μέρες τα γυρίσματα. Συγκεκριμένα ο κ. Περιφερειάρχης καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, Love It, είπε:

«Οι ‘Αναλώσιμοι’ τελείωσαν χθες τα γυρίσματα, αλλά σε δύο μήνες από τώρα αρχίζει νέα ταινία Χόλιγουντ γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα αυτή τη φορά το σενάριο εκτυλίσσεται στην πόλη μας. Θα είναι μια ταινία δράσης με πολύ ενδιαφέρον και τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορα σημεία, κάτι που θα αναδείξει την πόλη μας και τουριστικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε παραπάνω πράγματα».

«Το 2022 υπολογίζουμε πως θα γυριστούν έξι ταινίες στην πόλη μας», πρόσθεσε. «Η χολιγουντιανή ταινία Millennium έχει αρχίσει την κατασκευή μόνιμων στούντιο στη Θέρμη. Έχουν κάνει ήδη γυρίσματα, υπάρχουν κάποιες αποθήκες και θα έχουμε μια μόνιμη δομή στούντιο στη Θεσσαλονίκη, που θα βοηθήσει στην προσέλκυση τέτοιων παραγωγών», πρόσθεσε.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ηθοποιούς των “Αναλώσιμων” που ερωτεύτηκαν την Ελλάδα. «Ο Άντι Γκαρσία, που δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα, μου έλεγε πως είναι κατενθουσιασμένος και θέλει να έρθει για διακοπές με τη γυναίκα του, ενώ ο Τζέισον Στέιθαμ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την Χαλκιδική».

Απ΄οτι φαίνεται η αρχή έγινε και ελπίζουμε να μην περιοριστεί στη Θεσσαλονίκη αλλά σε πολλά ακόμα μέρη της χώρας μας!

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin