Πώς δυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας

Σε κάθε εποχική αλλαγή ο ανθρώπινος οργανισμός βιώνει αλλαγές στα επίπεδα ενέργειας

Αν και το σώμα μας εκτίθεται τακτικά σε πάνω από 200 ιούς, ο υγιεινός τρόπος ζωής φαίνεται να είναι το κλειδί στον αγώνα κατά των ιώσεων. 

Το στρες βέβαια, φταίει σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτή την αποδυνάμωση του οργανισμού και τη μείωση της ικανότητάς του να καταπολεμήσει τις ασθένειες.

Γυμναστείτε για  40 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα. Η σωματική άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού αυξάνοντας τη δράση  των λευκών αιμοσφαιρίων που επιτίθενται στους ιούς.

Το στρες επηρεάζει, μέσω των ορμονών, το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντιμετωπίστε το άγχος με γιόγκα, μουσική, χορό, περιπάτους, συχνό γέλιο και καλούς φίλους , που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Με τον ύπνο τα κύτταρα αναζωογονούνται και αναπλάθονται και το σώμα ανασυγκροτείται και μπορεί έτσι να αντιστέκεται στις αρρώστιες.

Οι  βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν δυσμενώς την άμυνα του οργανισμού:

  • το υπερβολικό βάρος,
  • το κάπνισμα,
  • η έλλειψη ύπνου,
  • η καθιστική ζωή
  • η  διατροφή
  • το άγχος 

Η ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για την καλή υγεία, αλλά και για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντιοξειδωτικές Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις ιώσεις

Τα ω-3 λιπαρά οξέα (λιπαρά ψάρια-σαρδέλες, κολιός,  σκουμπρί, σολομός και πέστροφα) και ξηροί καρποί- φιστίκια, σουσάμι, σησαμέλαιο και  λιναρόσπορο)-Βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, στη μνήμη, την ικανότητα μάθησης, την όραση, ακόμα και τη διάθεση.

Η βιταμίνη Ε (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά) συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Βιταμίνη D (λιπαρά ψάρια, ωμά αμύγδαλα).

Μιλώντας για την θωράκιση του ανοσοποιητικου μας,θα πρέπει να αναφέρω ένα μεγάλο και διαχρονικό σύμμαχο. 

Το Μουρουνέλαιο Möller’s είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Περισσότερα από 165 χρόνια εμπειρίας και γνώσης μας δίνουν την δυνατότητα να θωρακισουμε τον οργανισμό μας. 

Η καθαρότητα του μουρουνέλαιου, το οποίο είναι εκ φύσεως μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D, ενισχύει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας. 

Τα ιχθυέλαια Möller’s υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους του περιεχομένου των ωμέγα-3, του επιπέδου οξείδωσης και της καθαρότητας.  Τα ψάρια αλιεύονται σε μερικά από τα καθαρότερα νερά στον κόσμο, και οι τοπικοί αλιείς απολαμβάνουν μεγάλης αξιοπιστίας και αναγνώρισης μεταξύ των Νορβηγικών αρχών.

Το Νορβηγικό Μουρουνέλαιο Möller’s έχει βραβευθεί στην κατηγορία “Προϊόντα διατροφής και υγείας”

Photo cover:pixabay.com-silviarita/youngwoman

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα