Γίνε παιδί και δες την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων

«Άντε να φύγει και αυτή η χρονιά». Ίσως είναι μια φράση που σιγοψιθυρίζεις κάθε φορά τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Είναι πάντα η προσμονή για κάτι καινούργιο και η «κούραση» που νιώθεις για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της.

Γιατί τις περισσότερες φορές, εστιάζουμε σε όλα τα αρνητικά που μας συνέβησαν και ποτέ στα θετικά. Σαν να τα διαγράφουμε από τη μνήμη μας ή σαν να τα θεωρούμε δεδομένα. Κι έτσι, μένουμε κολλημένοι στα αρνητικά.

Φέτος, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το αντίθετο. Κι ας μεταδώσουμε τη χαρά και την αισιοδοξία και στα παιδιά μας. Για όλα τα απλά και καθημερινά.

Ας μπούμε κι εμείς στον μαγικό κόσμο της Νίνας. Η μικρή Νίνα είναι η ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη.

Η μικρή Νίνα κοιτάζει  απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι. Είναι μικρό, κοντό και άσχημο- δε θυμίζει καθόλου Χριστούγεννα! Όταν όμως παρατηρεί λίγο καλύτερα αντιλαμβάνεται ότι το δέντρο κρύβει μια απρόσμενη έκπληξη. Στα κλαδιά του δέντρου είναι κρυμμένα γράμματα που θα την οδηγήσουν στο πιο όμορφο κυνήγι θησαυρού για…το μυστικό της ευτυχίας!

Βήμα-βήμα θα συλλέξει τα στοιχεία που χρειάζεται και θα ανακαλύψει ότι τη μαγεία των Χριστουγέννων, μπορεί να την έχει κάθε μέρα, όλο το χρόνο, για πάντα.

Η μικρή αναζήτηση χαράς που κάνει η Νίνα είναι μια άσκηση που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας να επαναλαμβάνουν καθημερινά, ώστε να μάθουν να εκτιμούν όλα τα όμορφα και καλά που έχουν στη ζωή τους.

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε; Με την παρακάτω άσκηση:

Το νέο βιβλίο της Κατρίνα Τσάνταλη, Γράμματα στο έλατο κρυμμέναείναι μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία που καλεί μικρούς και μεγάλους στο να αναζητήσουν  την αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων. Αυτή που κρύβεται μέσα μας!

Για ηλικίες 4+

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλα τα παιδικά βιβλία από την Κατρίνα Τσάνταλη!

Photo cover:pixabay.com/6979608-girl

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα