Ο Σπύρος Φωκάς σε ηλικία μόλις 23 ετών -Με μαύρο σμόκιν, πραγματικός ζεν πρεμιέ (φωτό)

Μια σπάνια φωτογραφία του Σπύρου Φωκά είδαμε στο Instagram.

Ο Έλληνας ηθοποιός υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ και μεγάλος καρδιοκατακτητής.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, τον βλέπουμε σε ηλικία μόλις 23 ετών να φορά μαύρο σμόκιν, λευκό πουκάμισο και μαύρο παπιγιόν. 

Στη λεζάντα της φωτογραφίας διαβάζουμε: «Το 1960 ο Σπύρος Φωκάς, ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, έχει εξελιχθεί σε πολλά υποσχόμενο αστέρα. Έχει μετακομίσει στην Ιταλία όπου πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως το «Morte di un amico» και ο «Ρόκο και τα αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι και τιμάται με βραβείο υποκριτικής στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Locarno στην Ελβετία. Ο φακός τον συλλαμβάνει εκεί στο απόγειο της γοητείας του με άψογο black tie. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο 84χρονος σήμερα ηθοποιός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικές δυσκολίες, έχοντας ωστόσο στο πλευρό του την σύζυγο του Λίλιαν Φωκά».

Σε όλη την κινηματογραφική καριέρα του έπαιξε με επιτυχία σε πάνω από 30 ταινίες, οι περισσότερες στην Ιταλία και στην Αμερική, και αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, και από τις εμφανίσεις του σε γνωστά θέατρα του εξωτερικού. Σημαντική τέλος ήταν και η παρουσία του στην Ελληνική τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε πολλές κοινωνικές και δραματικές σειρές.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα