Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη στις 11 Φεβρουαρίου για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει στις 11 Φεβρουαρίου προκειμένου να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Φεβρουάριο στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο κατηγορούμενος είναι ο πρώτος ηθοποιός, ο οποίος θα δικαστεί, μετά από σχετικές καταγγελίες σε βάρος του στο πλαίσιο του κινήματος του #metoo.

Πριν από λίγες είχε εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών και σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια ο Δ. Λιγνάδης δεν άσκησε έφεση κατά του πρωτόδικου βουλεύματος ζητώντας μάλιστα τον άμεσο προσδιορισμό της εκδίκασης της υπόθεσης.

Μετά τον προσδιορισμό της δίκης ο δικηγόρος του ηθοποιού δήλωσε ότι «τόσο το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής αυτού κ. Αλέξιος Κούγιας όσο και ο εντολέας μας θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την εξέλιξη.

Δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία τοποθέτηση για την ουσία της υποθέσεως και το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε, είναι ότι τόσο ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου όσο και ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και νόμιμο, για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin