Στην Ισπανία, ένα εργοδότης κάνει τον Άγιο Βασίλη και μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους υπαλλήλους του

Στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, ένα απροσδόκητο χριστουγεννιάτικο δώρο περίμενε τους υπαλλήλους μιας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων: το αφεντικό τους πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ!

Δεν είναι μπροστά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά στο γήπεδο της Ρεάλ Μαγιόρκα , της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας της οποίας είναι ένας από τους χορηγούς, που ο εν λόγω επιχειρηματίας έπαιξε τον Άγιο Βασίλη. Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, συγκέντρωσε σε εξωτερικούς χώρους, αρκετές δεκάδες υπαλλήλους για ένα κοκτέιλ για το τέλος της χρονιάς. Οι υπόλοιποι συνεργάτες με έδρα το εξωτερικό παρακολουθούν την εκδήλωση από απόσταση.

Με ένα μικρόφωνο, λευκό πουκάμισο και εκθαμβωτικό χαμόγελο, ο Όθμαν Κτίρη έκανε πρώτα τον απολογισμό της χρονιάς. Μίλησε για μια « ιστορική» χρονιά  για την εταιρεία του, η οποία πουλά και μισθώνει οχήματα σε όλη την Ισπανία. Στη συνέχεια ξεκίνησε την κλήρωση που διοργανώνεται στην εταιρεία για την περίσταση. 

Όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν κουπόνι, που τους ζήτησε να ελέγξουν για να δουν αν έχουν κερδίσει. Όλοι ήταν νικητές! Και εκείνη την ώρα όλοι αγκαλιάζονται και χοροπηδάνε από χαρά. Ο Οθμάν Κτίρη φρόντισε να κινηματογραφηθεί η εκδήλωση και να μεταδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Μοίρασε λοιπόν ένα εκατομμύριο ευρώ, κατά μέσο όρο σχεδόν 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, τα ποσά ποικίλλουν ανάλογα με τα χρόνια που είναι ο κάθε εργαζόμενος στη δουλειά. Είναι ο τρόπος μου, είπε, να σας ευχαριστήσω « για τη δέσμευσή σας, την αφοσίωσή σας και πάνω από όλα την πίστη σας ». Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι είναι « η πιο όμορφη μέρα » της επαγγελματικής του ζωής.

Μια ευημερούσα επιχείρηση

Ένα γενναιόδωρο αφεντικό, μια υγιής εταιρεία … και μια χριστουγεννιάτικη ιστορία! Μια πραγματική ιστορία επιτυχίας σε κάθε περίπτωση. Ο Othman Ktiri, ένας 42χρονος Γαλλομαροκινός, ξεκίνησε από τα χαμηλά, ως πωλητής σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Μαγιόρκα.

Το 2005 ξεκίνησε ο ίδιος και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση. Θα γίνει το OK Mobility , το οποίο σήμερα διαθέτει γραφεία ενοικίασης σε επτά διαφορετικές χώρες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών για φέτος αφορά σε περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ και πολύ φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Ενοικίαση αυτοκινήτου, ένας κλάδος σε κρίση

Το 2020, λόγω της πτώσης των τουριστικών ροών, πολλές εταιρείες ενοικίασης αναγκάστηκαν να αποχωριστούν μια σειρά από οχήματα. Σήμερα η ζήτηση είναι σε άνοδο. Εκτός από το ότι δεν υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα, η  διαθεσιμότητα είναι σπάνια και οι τιμές εκτοξεύονται,  ιδιαίτερα σε άλλα μέρη στην Ισπανία και την Ιταλία. Κάποιοι το εκμεταλλεύονται.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα