Τρεις ασκήσεις ευγνωμοσύνης

Άσκηση: «Ευχαριστώ»

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε και αφού αναλογιστείτε όλα τα θετικά που συνέβησαν σήμερα πείτε ευχαριστώ για όλα αυτά. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Βάλτε την συνήθεια στη ζωή σας τα βράδια πριν κοιμηθείτε να λέτε ευχαριστώ και να επικεντρώνεστε σε όσα έχετε και όχι σε όσα δεν έχετε, κάνοντας αρνητικές σκέψεις. Θα κοιμηθείτε πολύ πιο ήρεμα και ξεκούραστα.

Άσκηση: Λίστα με αναμνήσεις

Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με αναμνήσεις από την ζωή σας που σας έκαναν να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Γράψτε όλες εκείνες τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας που θα θέλατε να γυρίσετε πίσω και να πείτε ευχαριστώ. Την λίστα αυτή μπορείτε να την κρατήσετε και να ανατρέχετε όποτε νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη ή όποτε τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα θέλατε.

Άσκηση: Μια σημαντική στιγμή

Και πάλι πάρτε ένα φύλλο χαρτί, καθίστε σε ένα ήσυχο μέρος και αφιερώστε λίγο χρόνο να θυμηθείτε μια σημαντική στιγμή της ζωής σας που νιώσατε ευγνωμοσύνη για αυτό που σας συνέβη. Γράψτε με λεπτομέρειες 1718 τι συνέβη τότε και αφήστε τον εαυτό σας να βιώσει ξανά αυτή την ευγνωμοσύνη

Βρες την Ευγνωμοσύνη στη ζωή σου, Γεωργία Κορδώνη, απόσπασμα

Photo cover:pixabay.com/avi_acl-morning

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα