Τι μπορούν να πουν οι πόλεις για το παρελθόν


Από τα τείχη της αρχαίας Ιεριχούς έως τη σύγχρονη μητρόπολη του Τόκιο, τα παιδιά ανακαλύπτουν τι μπορούν να μας πουν οι πόλεις για το παρελθόν μας, εμπνέοντάς μας ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης γίνονται μάρτυρες της γέννησης της Δημοκρατίας στην Αθήνα, περπατούν στους φωτισμένους δρόμους της Πόλης του Μπενίν βαθιά στο τροπικό δάσος της δυτικής Αφρικής και ανακαλύπτουν πώς ήταν η ζωή στην από καιρό χαμένη πρωτεύουσα της Κίνας, τη Σιανγιάνγκ.


Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις (κείμενο: Τρέισι ΤέρνερΆντριου Ντόνκιν, εικονογράφηση: Λίμπι Βάντερπλουγκ) είναι ένα εκπληκτικά εικονογραφημένο βιβλίο με εξαιρετικούς χάρτες πόλεων, που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων με τέτοιο τρόπο, που τα μικρά σας δεν θα το αφήνουν από τα χέρια τους.


Με 25 ειδικά διαμορφωμένους χάρτες πόλεων και με την καθοδήγηση ειδικών εφόρων του Βρετανικού Μουσείου, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο είναι γεμάτο αναρίθμητα γεγονότα για φιλομαθείς αναγνώστες που θα μπορούν να το διαβάζουν ξανά και ξανά. Ένα υπέροχο δώρο για τα παιδιά που αγαπούν την ιστορία και τη γεωγραφία ή η ιδανική αφορμή για να τις αγαπήσουν!

 Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις, για παιδιά από 7 ετών , εκδόσεις Μεταίχμιο

Photo cover:pixabay.com/FelixMittermeier-globe

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα