Ο λόγος που η ερωτική σου ζωή είναι ερείπιο και πως θα το αλλάξεις αυτό

Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε μία σχέση που δεν σας ικανοποιεί ή σας στενοχωρεί κι όσοι δεν έχετε καθόλου ερωτική σχέση, αλλά θα θέλατε ν’ αποκτήσετε μία, συνεχίστε να διαβάζετε, το ακόλουθο κείμενο είναι μέρος των workshops της AstroMentoria κι είναι για σας.


Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα πολλών ανθρώπων, είναι μία βαθιά, ικανοποιητική ερωτική σχέση. Ωστόσο, στους περισσότερους, φαίνεται πως η τύχη δε χαμογελά τόσο εύκολα και γι’ αυτό βρίσκονται είτε σε ανιαρές ή σε κακοποιητικές σχέσεις, είτε ζουν μόνοι τους κι αναζητούν το άτομο εκείνο που θα καταφέρει επιτέλους να ενσαρκώσει τις ελπίδες τους.


Γιατί είναι τόσο δύσκολο όμως να συμβεί αυτό? Διότι όταν ο Φοίβος Απόλλωνας κρέμασε μαρκίζα στους Δελφούς με την επιγραφή: «Γνώθι σ’ αυτόν», (δηλαδή, γνώρισε τον εαυτό σου), εμείς είπαμε από μέσα μας: «άσε μας ρε Φοίβο με τ’ αρχαία σου» και πράξαμε κατά την κρίση μας.


Ας δούμε τώρα ποια ήταν για αρκετούς από εμάς, η κρίση μας: Θέλουμε έρωτα εξαιρετικής ποιότητας, ότι κρίνει ο καθένας μας ότι σημαίνει αυτό.Πως θα τον αποκτήσουμε?Στολιζόμαστε με ότι φτερά έχουμε στην κατοχή μας και βγαίνουμε στην σκηνή και παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας στον κόσμο.Το ίδιο κάνουν κι οι άλλοι, φυσικά.
Άλλοτε μας επιλέγουν, άλλοτε επιλέγουμε, άλλοτε είναι αμοιβαίο.Αρχίζει η ιστορία να εκτυλίσσεται και κάπου στην πορεία φθίνει το ενδιαφέρον, αρχίζουν οι συγκρούσεις και το σκηνικό αλλάζει άρδην.Γιατί?Τι έφταιξε?Συνήθως φταίνε οι άλλοι.


Αλλά δε μ’ ενδιαφέρει εμένα τι κάνουν οι άλλοι.Επειδή είμαι έξυπνο μούτρο, το κέρδος μου είναι ν’ ασχοληθώ με όσα περνάνε από το δικό μου χέρι, εάν θέλω λύσεις και πρόοδο. Ειδάλλως, θα βρίζω και θα γκρινιάζω σαν τους γέρους στο μπαλκόνι του Muppet’s show μέχρι να σβήσει ο ήλιος.


Πάμε τώρα στο ψητό:

ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ? 


Αχ, να η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που κανείς μας δεν κάνει στον εαυτό του κι εάν ποτέ την κάνει, τις περισσότερες φορές είναι κυρίως ρητορική κι όχι ουσιαστική.


Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να διατυπώσουμε μερικά σημαντικά ερωτήματα ακόμη, για να μπορέσει να διευκολυνθεί η απάντηση στην προηγούμενη κορυφαία ερώτηση:
-Όλα όσα απαιτώ να έχει ο ερωτικός μου σύντροφος, εγώ τα διαθέτω?
-Πριν αρχίσω μιαν ερωτική σχέση, ξεκαθάρισα με τον εαυτό μου τι πραγματικά θέλω και τι με κάνει ευτυχισμένο-η, ή μπήκα στην αρένα από τυφλή καψούρα, μοναξιά ή συμφέρον?
-Έδειξα το αληθινό μου πρόσωπο στο σύντροφό μου ή του παρουσίασα έστω κι άθελά μου έναν εαυτό που θα ήθελα να έχω ή που θα του άρεσε να δει, αλλά που ακόμη δεν έχω καταφέρει ν’ αποκτήσω?
-Όταν είδα ξεκάθαρα ότι αυτή η σχέση δεν μ’ ευχαριστούσε, ούτε ανταποκρινόταν στις ανάγκες μου, γιατί επέλεξα να μείνω, προδίδοντας τον εαυτό μου αισχρά κι απαξιώνοντας την αξία μου και κυρίως τις μελλοντικές μου ευκαιρίες?
Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο:-Κι αφού τα έφαγα τα μούτρα μου και μια και δυό κι ίσως και περισσότερες φορές, πως και μου διέφυγε ότι το Σύμπαν συνεχίζει να μου στέλνει επίμονα το ίδιο άτομο, απλώς με άλλη μούρη? Τι θέλει να μου πει ο Ποιητής?


Εντός των ερωτημάτων, βρίσκονται οι απαντήσεις που αναζητάτε.Για τον καθένα μας, η απάντηση είναι εντελώς διαφορετική κι αυτήν ακριβώς τη μελέτη κάνω, ερευνώντας το γενέθλιο χάρτη του κάθε ατόμου.Διότι ο χάρτης του καθενός από εμάς, μπορεί να επαναληφθεί μόνο μετά από σχεδόν 26.000 χρόνια. Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε υπάρχει μια λύση κοινή για όλους μας.

Για συνεδρίες + workshops:www.isminikarali-astromentoria.com

Ισμήνη Καραλη

Photo cover:pixabay.com/susan-lu4esm-girl

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Ισμήνη Καραλή

Ισμήνη Καραλή

Η Ισμήνη Καραλή είναι Interior Arhitect & Designer με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται επίσης ως επιχειρηματίας στο χώρο της μαζικής εστίασης και στον ξενοδοειακό κλάδο.
Η Ισμήνη Καραλή είναι Interior Arhitect & Designer με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται επίσης ως επιχειρηματίας στο χώρο της μαζικής εστίασης και στον ξενοδοειακό κλάδο.