Σιλβέστερ Τσολάνι: Πέθανε από κορωνοϊό ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων σε ηλικία 51 ετών

Συγκλονισμένος είναι ο χώρος της γυμναστικής και τουπαγκόσμιου αθλητισμού για τον θάνατο του Σιλβέστερ Τσολάνι, του Ούγγρου πρωτθλητή των κρίκων ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό σε ηλικία μόλις 51 ετών.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας, ο χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους το 2000 στο Σίδνεϊ, Σιλβέστερ Τσολάνι, είχε νοσηλευτεί τον Δεκέμβριο με κορωνοϊό και είχε περάσει εβδομάδες σε αναπνευστήρα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Ο Ολυμπιονίκης αθλητής πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως εξαιρετικός σύζυγος και πολύ καλός πατέρας», ανέφερε η Ουγγρική Γυμναστική Ομοσπονδία.

«Ο Θεός να είναι μαζί σου πρωταθλητή», έγραψε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο Facebook, αναφερόμενος στον αθλητή που ήταν ένας από τους μεγάλους αντιπάλους του Δημοσθένη Ταμπάκου.

Ο Τσολάνι κέρδισε επίσης το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Ο πρώην πρωταθλητής αν και αρχικά ήταν κατά του εμβολίου και είχε κάνει σχετικά ποσταρίσματα στα social media τελικά είχε εμβολιαστεί λίγο καιρό πριν νοσήσει.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα