Καμίλα Βαλίεβα: Βγήκε ντοπαρισμένη η 15χρονη που έκανε το τετραπλό άλμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Η Καμίλα Βαλίεβα, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που θάμπωσε τον πλανήτη με την τετραπλή περιστροφή της, βγήκε ντοπαρισμένη.

Η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η εφημερίδα, ωστόσο, δεν γνωστοποίησε τις πηγές της.

Η είδηση διέρρευσε αργά χθες το βράδυ στο Πεκίνο, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Σημειώνουμε ότι η 15χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε δύο τετραπλές περιστροφές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε το βίντεο από την εμφάνισή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς:

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Καμίλα Βαλίεβα θεωρείται ήδη η μεγαλύτερη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ όλων των εποχών. Όχι λόγω των τίτλων που έχει μαζέψει, αφού λόγω της ηλικίας δεν έχει προλάβει να μαζέψει πολλά μετάλλια (πέρα από το χρυσό ομαδικό για τη Ρωσία στη χειμερινή Ολυμπιάδα του Πεκίνου και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης το 2022, παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων προ διετίας, νικήτρια του Grand Prix Junior το 2019-2020 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020), αλλά λόγω των απίστευτων δεξιοτήτων της -ενός συνδυασμού της ικανότητας για θεαματικά άλματα και της παραδοσιακής χάρης και στυλ του αθλήματος.

H Βαλίεβα από την ηλικία των τριών ετών έλεγε στη μητέρα της ότι ήθελε να γίνει Ολυμπιονίκης. Οι γονείς της την έγραψαν σε μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική και καλλιτεχνικό πατινάζ. Όταν η Καμίλα ήταν 5 ετών, η μητέρα της τη συμβούλεψε να διαλέξει ένα άθλημα και παρότι η επιλογή δεν ήταν εύκολη, το καλλιτεχνικό πατινάζ ήταν εκείνο που την κέρδισε.

Έναν χρόνο αργότερα το ταλέντο της ήταν τόσο προφανές που η οικογένειά της μετακόμισε στη Μόσχα για να μπορέσει η κόρη τους να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης. Στα 13 της η Βαλίεβα έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που κατάφερε τετραπλό τόλουπ.

Σχετικά άρθρα

Share: