«Καμπάνα» στον Alpha για το The Bachelor: Το πρόστιμο -μαμούθ που επιβλήθηκε στο σταθμό

Πολλές είναι οι ανάρμοστες – αντιαισθητικές εικόνες που έχουν δει οι τηλεθεατές κατά τη διάρκεια προβολής του πρώτου και του δεύτερου κύκλου του «The Bachelor», εκ των οποίων πολλές είχαν προκαλέσει δυσμενή σχόλια στα social media, τόσο για τον ALPHA όσο και για τις συμμετέχουσες στο πολυσυζητημένο αυτό project.

Μετά από όλα όσα είδαν οι τηλεθεατές στο Bachelor ήρθε η σειρά του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο κανάλι σχετικά με παραβάσεις διατάξεων που αφορούν την ισότητα των φύλων, την ποιότητα του προγράμματος και την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών.

Μετά το Bachelor 1, στο στόχαστρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μπήκε και ο δεύτερος κύκλος του αμφιλεγόμενου ριάλιτι αγάπης του Alpha.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ έλεγξε οκτώ από τα επεισόδια του Bachelor τα οποία προβλήθηκαν στις 7, 8, 10, 16, 17, 23, 24 Σεπτεμβρίου και την 1 Οκτωβρίου 2021. Οι καταγγελίες πολιτών που έφτασαν στο ΕΣΡ οδήγησαν στην εξέταση του περιεχομένου του ριάλιτι. Μετά τον έλεγχο των συγκεκριμένων επεισοδίων, το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή τριών προστίμων, ύψους 180.000 ευρώ στον Alpha.

Συγκεκριμένα το ΕΣΡ επέβαλε:

  • 50.000 ευρώ για «δυσμενή διάκριση προσώπων στη βάση του φύλου», λόγω παραβίασης διατάξεων περί ισότητας φύλων και προβολής έμφυλων στερεοτύπων
  • 80.000 ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος (μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά)»
  • 50.000 ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας, και δη της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Όσον αφορά το ύψος των προστίμων πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με τρία μέλη να προτείνουν ποινές ύψους 40, 60 και 40 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, ενώ δεν υπήρξε ομοφωνία και για τις παραβάσεις και η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, οκτώ έναντι μίας, για τις οποίες έπρεπε να τιμωρηθεί ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η απόφαση του ΕΣΡ δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Δείτε επίσης

Share: