Ανέστης Βλάχος: Ο γιος του υποστηρίζει ότι η διαθήκη του είναι πλαστή και τα γράμματα δεν είναι του ηθοποιού

Ο Ανέστης Βλάχος έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου του 2021 σε ηλικία 87 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και όλους όσους τον είχαν αγαπήσει και θαυμάσει μέσα από τις ταινίες του. Ωστόσο μετά τον θάνατο του ηθοποιού μόλις ένα μήνα όπως έχουμε γράψει ήδη, δημιουργήθηκαν προβλήματα ανάμεσα στους συγγενείς για τη διαθήκη του ηθοποιού. Ο γιος του, Ηρακλής, αμφισβητεί ευθέως τη γνησιότητα της ιδιόχειρης διαθήκης του πατέρα του, την οποία έχει στα χέρια της η δεύτερη σύζυγος του ηθοποιού Μαρία Γαρίτση και η κόρη του, Έλλη Ανέστη. Σε ανάρτηση του μάλιστα τότε ο γιος του ηθοποιού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφησε αιχμές λέγοντας ότι «Δεν άφησα όμως τον Πατέρα μου να πεθάνει. Δεν τον έκλεψα. Δεν πλαστογράφησα. Δεν τον καταχράστηκα» και όπως φαίνεται ότι οι διάφορές τους θα λυθούν στα δικαστήρια.

Τώρα όμως και νέες πληροφορίες είδαν το φως το δημοσιότητας μέσα από τη διαθήκη του, που γράφτηκε σε μια κόλλα χαρτί, η οποία καθαρογράφτηκε και παραδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Παπαναστασίου στα μέλη της οικογένειάς του, η οποία συγκεκριμένα γράφει: «Ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Έλλη Βλάχου του Ανέστη». Με αυτή τη φράση ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος φαίνεται να δίνει τέλος στο θρίλερ με την κληρονομιά του. Είναι όμως έτσι;

Όχι κάθε άλλο παρά τέλος δίνει, αφού ο γιος του Ηρακλής Βλάχος υποστηρίζει ότι «Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος» και διαμηνύει πως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του πατέρα του αμφισβητώντας πλήρως τη γνησιότητα της διαθήκης και προσπαθεί να την αποδομήσει σε όλα τα σημεία: «Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος. Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου. Ακόμα και ένας που δεν είναι γραφολόγος μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός αυτού, ο πατέρας μου ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος που μιλούσε πολύ λαϊκά, ένας άνθρωπος που δεν πήγε σχολείο, δεν έμαθε γράμματα και δεν εκφραζόταν έτσι, ούτε καν στις συνεντεύξεις του.Ακόμα και αν το κείμενο το έγραφε ο ίδιος, είναι υπαγορευμένο. Ειδικά εκεί που λέει “διαθέτης” αν τον ρωτούσες για τη λέξη αυτή θα σε ρώταγε τι σημαίνει αυτό. Είναι ολοφάνερο ότι είναι πλαστή. Επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό σε ένα από τα δεκάδες ψέματα που έχουν ειπωθεί από την άλλη πλευρά. Λέγανε ότι η διαθήκη έχει συνταχθεί το 2014. Η συγκεκριμένη διαθήκη έχει ημερομηνία το 2016.Για όλα όσα λέω μιλάω με αποδείξεις. Προφανώς την έχουν αλλάξει. Επίσης, το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεπατικώσεις μια υπογραφή. Η συγκεκριμένη υπογραφή είναι όντως του πατέρα μου. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό του. Ούτε συντακτικά, ούτε γραφικά. Ούτε κατά διάνοια», είπε συγκεκριμένα ο Ηρακλής Βλάχος.

Σε άλλο σημείο ο Ηρακλής Βλάχος αναφέρει ότι η διαθήκη θα προσβληθεί εις τριπλούν: για πλαστότητα, για δικαιοπρακτική ικανότητα και τρίτον για τη νόμιμη μοίρα. Παράλληλα υπάρχει και ένα θέμα για τις συνθήκες διαβίωσής του. Ακόμη, ο Ηρακλής Βλάχος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κανένα άσχημο συναίσθημα για τον πατέρα του και αποκαλύπτει πως παρότι έχει ζητήσει από την άλλη πλευρά να συναντηθούν αυτό το αίτημά του δεν έχει γίνει δεκτό.Αναφέρει ακόμα, ότι την προηγούμενη Κυριακή οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας του άλλαξαν ακόμη μια φορά και δεν γνωρίζει αν τα πράγματα του πατέρα του βρίσκονται εκεί.

Δείτε επίσης

Share: