Γαλλία: Τερματίζει τα μέτρα – Προς άρση ακόμα και του covid pass καθώς ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται

Τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid-19 χαλαρώνουν στη Γαλλία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα από τις 2 Φεβρουαρίου έχει καταργηθεί  η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καθώς και η τηλεργασία, ενώ το επόμενο βήμα της γαλλικής κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων και η διεξαγωγή συναυλιών, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 16 Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Γαλλία ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέτρα για την άρση των εθνικών περιορισμών COVID-19 τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες λόγω της απότομης μείωσης του αριθμού των νέων μολύνσεων.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας (όπως και του Ην. Βασιλείου) υπέδειξε μια επικείμενη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό μέσα σε λίγες μέρες, με τον υπουργό Clement Beaune να λέει ότι η χώρα θα χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς «τις επόμενες ημέρες», καταργώντας τα τεστ COVID-19 για τα εμβολιασμένα άτομα.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία , οι κανόνες δοκιμών, που εισήχθησαν εκ νέου από τη γαλλική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, εν μέσω φόβων για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Omicron, τελειώνουν καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων και ο ήπιος αντίκτυπος του στελέχους σημαίνει ότι το μέτρο δεν απαιτείται πλέον.

Η γαλλική χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν από την έναρξη των ημιχρόνιων διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλά κράτη της ΕΕ, κάτι που πιθανότατα θα βοηθήσει να δοθεί ώθηση στην τουριστική βιομηχανία της Γαλλίας .

Εκτός από τις αλλαγές στους διεθνείς κανόνες, η Γαλλία έχει υποδείξει ότι η χώρα θα μπορούσε να τεθεί σε σημαντική χαλάρωση των εσωτερικών περιορισμών της, με έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να προτείνει ότι το δελτίο υγείας θα μπορούσε να καταργηθεί σύντομα.

Το γαλλικό πάσο εμβολίου για τον COVID-19, το οποίο απαιτείται επί του παρόντος για είσοδο σε δημόσιους χώρους, όπως μπαρ και εστιατόρια, θα μπορούσε να αφαιρεθεί μέχρι τον Μάρτιο ή τις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα