Διακόπηκε η δίκη Λιγνάδη – Τον γιούχαραν έξω από το δικαστήριο, πέταξαν νερό στον Κούγια (βίντεο)

Διακοπή της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κάνοντας δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης.

Η δίκη για τέσσερις βιασμούς, θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε έναν μήνα αναβολή επικαλούμενος βαρύ φόρτο επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία να αναβληθεί μόνο για 15 ημέρες.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Ελάχιστος κόσμος, μόνο δημοσιογράφοι και οι 30 περίπου μάρτυρες, πέρασαν μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο αλλά και τον προαύλιο χώρο.

Μεταξύ των μαρτύρων ήταν και οι τρεις από τους τέσσερις συνολικά νεαρούς άνδρες που τον κατηγορούν για βιασμό. Ο τέταρτος, θα προσέλθει στο δικαστήριο όταν κληθεί να καταθέσει.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των θυμάτων, όλοι επιθυμούν να καταθέσουν και να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δημήτρη Λιγνάδη για να μιλήσουν ανοιχτά για τα όσα βίωσαν.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν λίγα συγγενικά του πρόσωπα για να του συμπαρασταθούν, ανάμεσά τους και ο αδελφός του.

Όταν έφτασε ο κατηγορούμενος συνοδευόμενος από αστυνομικούς και οδηγήθηκε με τα πόδια στο δικαστήριο, διαδηλωτές τον αποδοκίμασαν φωνάζοντάς τον «αλήτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έξοδο τους από το κτίριο του Πρωτοδικείου, ομάδα νεαρών που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στους καταγγέλοντες, επιτέθηκαν φραστικά κατά του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια. Μάλιστα, κάποιος άδειασε πάνω στο δικηγόρο ένα μπουκάλι νερό.

Σχετικά άρθρα

Share: