Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν» λέει η μητέρα για την έρευνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από το τμήμα ανθρωποκτονιών Αθηνών, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, από την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μικρή Τζωρτζίνα -που, όπως αποκαλύφθηκε, είχε υποστεί ξανά ανακοπή καρδιάς- εν τέλει αποφασίστηκε να μη γίνει εκταφή καθώς οι ιατροδικαστές έχουν λάβει όργανα των παιδιών προκειμένου να διενεργήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Τις δικές της απαντήσεις δίνει η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν.

Μετά και την έναρξη των ερευνών από τμήμα ανθρωποκτονιών η Ρούλα Πισπιρίγγου, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αναφορικά με τα σενάρια εκταφής δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροοψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Η κυρία Πισπιρίγγου παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Είναι πάντως βέβαιο ότι στην Αθήνα έχουν επκεντρώσει τις έρευνες στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία υπήρξε νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην αρχή, όπου ενώ ήταν υπό τη στενή παρακολούθηση ιατρικής ομάδας, ξαφνικά μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε της έγινε ανάνηψη και ύστερα το παιδί διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) σε πολύ άσχημη κατάσταση, υπό την επίβλεψη, πια, του Ανδρέα Ηλιάδη.

Και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση πώς ένα παιδί κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Η Τζωρτζίνα πήρε εξιτήριο από εκεί τον Ιούλιο, απαιτήθηκαν εξετάσεις στο «Παίδων» της Αθήνας, πριν από μερικές εβδομάδες όπου τελικά και κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει την τριπλή τραγωδία στην Πάτρα.

Ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που είχε εξετάσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, τόνισε χθες πως το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό της.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 9χρονη δεν κατάφερε να διαγνώσει τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή της και, μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή «Live News», ανέφερε πως «ο θάνατος της Τζωρτζίνας χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια. Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα».

Η Τζωρτζίνα τα προηγούμενα χρόνια βίωσε τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της μερικών μηνών Ίριδας, την άνοιξη του 2021.

Σχετικά άρθρα

Share: