Bασίλισσα Ελισάβετ: Πως αντέδρασαν οι εγγονοί της, στην απόφασή της για την Καμίλα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η πρώτη μονάρχης στην ιστορία της Βρετανίας που συμπληρώνει 70 χρόνια στο θρόνο, με το «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της να εορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους. Στη δεξίωση που παρερεύθηκε στη βασιλική οικία στο Σάντριγχαμ, το περασμένο Σάββατο μεταξύ άλλων, είπε προκαλώντας αίσθηση πως είναι «ειλικρινής επιθυμία» της, όταν έρθει η ώρα να τη διαδεχθεί στο θρόνο ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα να αποκαλείται «βασίλισσα». Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, αυτή η απόφαση δεν ελήφθη τώρα, αλλά πριν από χρόνια, με τον πρίγκιπα Κάρολο μάλιστα, να αλλάζει τους όρκους στέψης του για να συμπεριλάβει την «βασίλισσα Καμίλα» – με την ευλογία, φυσικά, της μητέρας του.

Ο τίτλος της βασίλισσας είναι αυτός που συνοδεύει στη Βρετανία τη σύζυγο του εκάστοτε βασιλιά, αλλά στην περίπτωση της 74χρονης νυν Δούκισσας της Κορνουάλης, λόγω των αμφιβολιών για την αποδοχή της από την κοινή γνώμη μετά από την κατάρρευση της σχέσης του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η επίσημη θέση μετά από το γάμο τους το 2005 ήταν πως θα αποκαλούταν «πριγκίπισσα Καμίλα» έχοντας τον τίτλο της «πριγκίπισσας συζύγου του βασιλέως». Η παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ σχεδόν σίγουρα βάζει τέλος σε αυτή την πολυετή συζήτηση.

Ωστόσο τι είπαν για αυτή την απόφαση της βασίλισσας οι εγγονοί της, Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Πρίγκιπας Χάρι;

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην Daily Mail, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «υποστηρίζει» την κίνηση αυτή της βασίλισσας να κάνει τη θετή του μητέρα, βασίλισσα. Και μπορεί να μην συμμετείχε ο ίδιος στην διαδικασία λήψης της απόφασης, ωστόσο, «σέβεται» την λογική της απόφασης της γιαγιάς του.

Την ίδια ώρα, πηγές λένε πως ενώ η σχέση τους δεν ήταν εύκολη στην αρχή, για την ακρίβεια υπήρχε αντιπάθεια και μάλιστα για αρκετά χρόνια μετά το γάμο της με τον πατέρα του, ο Πρίγκιπας -δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο- είναι ρεαλιστής και αντιλαμβάνεται τον ρόλο της Καμίλας στη ζωή του πατέρα του και τώρα και για το μέλλον του στη μοναρχία.

«Ο δούκας είναι υποστηρικτικός» επιβεβαίωσε μια καλά πληροφορημένη πηγή του παλατιού στην Daily Mail. Μια άλλη πηγή τόνισε ότι ενώ δεν συμμετείχε στην τελική διαδικασία λήψης αποφάσεων, ο πρίγκιπας θα είχε συζητήσει το θέμα με τον πατέρα του και ουσιαστικά, θα είχε δώσει την έγκρισή του. «Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να ήταν εύκολο γι’ αυτόν» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.«Υπήρχαν τεράστιες οικογενειακές διαμάχες στα πρώτα στάδια του γάμου του Καρόλου και της Καμίλα, καθώς όλοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Ο Ουίλιαμ δεν είχε και την καλύτερη σχέση με τον πατέρα του τότε. Αλλά βλέπει ότι η Καμίλα έκανε τον πατέρα του ευτυχισμένο και είναι κάτι με το οποίο έχει συμβιβαστεί. Η σχέση του με τον Κάρολο είναι καλύτερη από ποτέ. Δεν είναι ιδιαίτερα δεμένος με την μητριά του, αλλά τα πάνε καλά. Επίσης, σέβεται την γιαγιά του και την κρίση της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Αν εκείνη θεωρεί πως αυτό είναι το σωστό, τότε θα είναι σωστό και για εκείνον».

Από την άλλη, ο μικρότερος γιος του Κάρολου και της Νταϊάνα, ο Πρίγκιπας Χάρι, που πλέον ζει μακριά από το παλάτι και έχει αποποιηθεί το ρόλο του και τους τίτλους του, δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο.

Φίλοι πάντως, λένε, πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εξακολουθεί να πιστεύει ότι δουλειά του είναι να υπερασπιστεί την κληρονομιά της εκλιπούσας μητέρας του και δε θα διστάσει ποτέ να μιλήσει για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τα επιτεύγματά της ή τον τρόπο που της φέρθηκαν, όχι μόνο από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης. «Όμως, όπως λένε όλοι, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος γιατρός – με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Δείτε επίσης

Share: