Βαλίεβα: Βγήκε η απόφαση αν θα αγωνιστεί η 15χρονη Ρωσίδα σταρ του πατινάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H 15χρονη Ρωσίδα σούπερ σταρ του πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα που κατηγορήθηκε ότι ήταν ντοπέ απαλλάχθηκε και θα αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Βαλίεβα είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία, εγείροντας ερωτήματα για το αν θα της επιτραπεί να αγωνιστεί την Τρίτη.

Ένα δείγμα από τη 15χρονη λήφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων – και στις 8 Φεβρουαρίου, επέστρεψε θετικό για τριμεταζιδίνη, ένα φάρμακο για την καρδιά. 

Το CAS (Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο) επικαλέστηκε «εξαιρετικές περιστάσεις» για την απόφασή του, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητας της Βαλίεβα ως «προστατευμένου ατόμου» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, «σοβαρών ζητημάτων» στη διαδικασία κοινοποίησης του αποτελέσματος των ελέγχων και το γεγονός ότι μια τιμωρία θα μπορούσε να της προκαλέσει «ανεπανόρθωτη βλάβη». Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ. 

Επειδή η Βαλίεβα δεν είναι ακόμη 16 ετών, θεωρείται «προστατευμένο άτομο» σύμφωνα με τον κώδικα αντιντόπινγκ της WADA, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπόκειται σε ελαφρύτερες ποινές και πιθανώς θα εξαιρείται από τους κανονισμούς δημόσιας αποκάλυψης.

Υπενθυμίζεται η νεαρή πρωταθλήτρια εντυπωσίασε κριτές και θεατές με το τετραπλό άξελ, που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά. 

Σχετικά άρθρα

Share: