Πάτρα: Η ανακοίνωση της οικογένειας για τα τρία νεκρά παιδιά τους

Τη δική τους απάντηση στα σενάρια που βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας για το θάνατο των τριών παιδιών τους δίνουν οι γονείς των άτυχων κοριτσιών από την Πάτρα.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για το θρίλερ που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, οι γονείς Μάνος Δασκαλάκης και Σωτηρία Πισπιρίγκου εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων τους, κ. Καράμπελα και Κόττα, κάνοντας λόγο για κακοπροαίρετα δημοσιεύματα και αναπαραγωγή ανακριβειών.

Οι γονείς:

  • Παραδέχονται ότι οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας είδησης. «Ευλόγως η κοινωνία μας εκδηλώνει εύλογο ενδιαφέρον για ένα θέμα και με επιστημονικά ”κενά” και με ευρύτερη κοινωνική διάσταση» τονίζουν, και προσθέτουν πως «απολύτως ορθά η Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια των τριών θανάτων».
  • Ωστόσο επισημαίνουν ότι το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες. «Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί» τονίζουν οι γονείς.

Ειδικότερα για τους θανάτους των τριών παιδιών τους σημειώνουν ότι:

  • Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Σημειώνουν δε ότι οι ίδιοι από κοινού υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις από τα οποία επήλθε ο θάνατός της. Σημειώνουν, επίσης, ότι ο τοξικολόγος δεν διαπίστωσε «παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες, καθώς και οινοπνεύματος»
  • Ο θάνατος της μικρής Ίριδας το 2021 σε ηλικία 6 μηνών οφείλεται αποκλειστικά σε σπανιότατα παθολογικά αίτια («αγενεσία φλεβόκομβου») και ομοίως από τις Τοξικολογικές Εξετάσεις δεν ανευρέθη καμία ύποπτη ουσία.
  • Η αιτία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ως γνωστόν ερευνάται. Η οικογένεια διαψεύδει τις πληροφορίες ότι ο απινιδωτής ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα για πρώτη και τελευταία φορά το μοιραίο βράδυ πριν καταλήξει η μικρή (υπονοώντας προφανώς ότι κατέγραψε αρρυθμίες) και ότι η βλάβη στην καρδιά ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Στο MEGA μίλησε για πρώτη φορά ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορο του πρώτου κοριτσιού που έφυγε από την ζωή το 2019, δηλώνοντας ότι όταν υπάρχουν τρεις θάνατοι παιδιών στην ίδια οικογένεια θα πρεπει να υπάρχει κατι κοινό. Οι καταθέσεις 7 ιατροδικαστών αλλά και γιατρων από 4 νοσοκομεία σε Αθήνα και Πάτρα αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ένα θρίλερ που καθηλώνει. Μια τραγωδία γεμάτη γρίφους… Πως έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα;

Σχετικά άρθρα

Share: