Αμετανόητος Τζόκοβιτς: Καλύτερα να μην ξαναπάρω τίτλο, παρά να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσπασε τη σιωπή του δηλώνοντας ότι… καλύτερα να μην ξαναπάρει ποτέ τρόπαιο στο τένις, παρά να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο για τoν κορωνοϊό.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, μετά από αυτή του την απόφαση θα απουσιάσει από τις επόμενες δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Roland Garros και το Wimbledon, κι έτσι δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς τόνισε ότι δεν πρέπει να τον ταυτίζουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει «το ατομικό δικαίωμα στην επιλογή», όπως αναφέρει. «Ναι, αυτό είναι το κόστος που διατίθεμαι να πληρώσω», αναφέρει στη συνέντευξή του, την πρώτη μετά τα γεγονότα της Μελβούρνης.

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού, αφού μικρός έκανα τα εμβόλια, αλλά υποστηρίζω την ελευθερία της επιλογής τού τι θα βάλεις στο σώμα σου», συμπλήρωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη συνέντευξή του στο BBC.

Ο νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο επανέλαβε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open, ενώ τελικά -ως γνωστόν- απελάθηκε από τη χώρα.

«Ο λόγος που απελάθηκα από την Αυστραλία ήταν γιατί ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ακυρώσει τη βίζα μου, πιστεύοντας ότι μπορεί να διεγείρω κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα», υπογράμμισε.

Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο, ελπίζει ότι ο κανόνας για συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων παικτών σε ορισμένα τουρνουά θα αλλάξει.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιθυμεί να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο σε τίτλους, Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος πλέον κατέχει 21 τίτλους Grand Slam. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες διοργανώσεις λόγω του εμβολίου που αρνείται να κάνει.

Σχετικά άρθρα

Share: