Ουκρανή δημοσιογράφος με δάκρυα επιτέθηκε στον άναυδο Τζόνσον (βίντεο)

Μια Ουκρανή δημοσιογράφος με δάκρυα στα μάτια επέκρινε τον Μπόρις Τζόνσον για την αποτυχία της Δύσης να προστατεύσει τη χώρα της από τη Ρωσία και τον Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού με αφορμή την επίσκεψή του στην Πολωνία, η δημοσιογράφος Ντάρια Καλενιούκ τον κατηγόρησε ότι «φοβάται» να υπερασπιστεί τον κόσμο της Ουκρανίας.

Με φωνή που έτρεμε και δάκρυα στα μάτια, η δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντάς του ότι γυναίκες και παιδιά «δέχονται τα χτυπήματα» επειδή το ΝΑΤΟ δεν επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

«Δεν έρχεστε στο Κίεβο, κύριε πρωθυπουργέ. Δεν έρχεστε στο Λβιβ. Έρχεστε στην Πολωνία γιατί φοβάστε» είπε, προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένο να αμυνθεί γιατί φοβάται τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτός έχει ήδη ξεκινήσει».

Η Καλενιούκ αναφέρθηκε, επίσης, και στις περαιτέρω κυρώσεις τις οποίες σκοπεύει να επιβάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός σε εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ρωσίας, λέγοντας:

«Μιλάτε για περισσότερες κυρώσεις, πρωθυπουργέ, αλλά ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν έχει υποστεί κυρώσεις, είναι στο Λονδίνο. Τα παιδιά του δεν είναι στους βομβαρδισμούς, είναι εκεί, στο Λονδίνο. Τα παιδιά τού Πούτιν βρίσκονται στην Ολλανδία, στη Γερμανία, σε επαύλεις. Τερματίστηκαν όλα αυτά που ανέφερα; Δεν το βλέπω», σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

Επειτα από μια αμήχανη σιωπή, ο Τζόνσον απάντησε ότι έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά «δεν μπορεί να προσποιηθεί» ότι η Δύση θα παρέμβει στρατιωτικά.

«Δυστυχώς, η συνέπεια αυτού θα ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο να εμπλακεί στην κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων, να εμπλακεί σε άμεση μάχη με τη Ρωσία. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε», είπε ο Τζόνσον.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα