Search
Close this search box.

Νίκολα Τέσλα: Ο «προφήτης» του 21ου αιώνα ήταν μια ιδιοφυΐα και πέθανε φτωχός και ξεχασμένος

Ο Νίκολα Τέσλα που γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1856  ήταν Σερβοαμερικανός σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός. Ανακάλυψε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο, τη βάση των περισσότερων μηχανών εναλλασσόμενου ρεύματος. Ανέπτυξε επίσης το τριφασικό σύστημα μετάδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Το 1891 εφηύρε το πηνίο Τέσλα, ένα επαγωγικό πηνίο που χρησιμοποιείται ευρέως στην τεχνολογία ραδιοφώνου.

Το άγαλμα του Νίκολα Τέσλα στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας

Το 1912, ο Τέσλα προτείνεται για το βραβείο Νόμπελ Φυσικής, το οποίο αρνείται γιατί θα έπρεπε να το μοιραστεί με τον Τόμας Έντισον. Το 1917 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ηλεκτροτεχνικής τιμά τον Τέσλα με το χρυσό μετάλλιο του Έντισον, το μετάλλιο που έφερε το όνομα του ανθρώπου που τον εκμεταλλεύτηκε και τον πολέμησε όσο κανείς άλλος, για την ανακάλυψη του αντίστροφου μαγνητικού πεδίου και του πολυφασικού συστήματος. Το 1937 ο Τέσλα ξαναπροτείνεται για Νόμπελ.

Η πορεία του του Νίκολα Τέσλα είναι αξιοσημείωτη ωστόσο εδώ θα δούμε κάποια από τα αποφθέγματά του για τον κόσμο και τη ζωή για να μάθετε περισσότερα για τον εφευρέτη, μια ιδιοφυΐα που, παρά το έμφυτο ταλέντο του, ξεχάστηκε από την επιστημονική κοινότητα και πέθανε μόνος.

@instagram

Η ανάγνωση φράσεων από τον Νίκολα Τέσλα μας υπενθυμίζει τη σημασία της ευρηματικότητας, της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της επιμονής. Δυστυχώς, στην εποχή του, το επιχειρηματικό και προηγμένο πνεύμα αυτού του ταλαντούχου εφευρέτη δεν έλαβε την άξια αναγνώρισης.

Σίγουρα όλοι γνωρίσουν τα αυτοκίνητα Tesla, τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό το όνομα το αποφάσισε ο δημιουργός αυτών των αυτοκινήτων, ο Έλον Μασκ. Αυτός ο διάσημος επιχειρηματίας θαυμάζει τόσο πολύ τον Νίκολα Τέσλα που έδωσε το όνομα του εφερεύτη την αυτοκινητοβιομηχανία του, που έφερε επανάσταση στον κόσμο.

Παρόλα αυτά, ο Νίκολα Τέσλα πέθανε μόνος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στις 7 Ιανουαρίου 1943. Το όνομά του δεν αναγωρίστηκε παρά μόνο δεκαετίες αργότερα. Όταν ζούσε, η οικονομική φιλοδοξία δεν συνόδευε την ιδιοφυΐα και τη δημιουργικότητά του, επομένως, παρά τις τεχνολογικές του εφευρέσεις, που είναι από τις πιο θαρραλέες και σημαντικές εφευρέσεις στον κόσμο, ο Νίκολα Τέσλα δεν ανταμείφθηκε ποτέ για την εφευρετικότητα και το ταλέντο του .

Οι φράσεις του Νίκολα Τέσλα είναι κληρονομιά της εφευρετικότητάς του. Αυτός ο εξαιρετικά ταλαντούχος επιστήμονας ανακάλυψε τον μαγνητικό συντονισμό , ραδιόφωνο, ακτίνες Χ και ακόμη και τηλεχειριστήριο.

Οι σημειώσεις και οι παρατηρήσεις του πιστεύεται ότι είναι τόσο σημαντικές και περιέχουν τέτοιου είδους δημιουργίες που προκαλούν δέος ώστε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε τη διαφύλαξη τους:

Ευτυχώς, όταν ζούσε, ο Νίκολα Τέσλα μας έδειξε την εφευρετικότητά του πέρα ​​από τις εφευρέσεις του . Αποτέλεσμα της αντίθεσής του στην επιστημονική κοινότητα της εποχής (τέλη 19ου αιώνα και αρχές 20ού αιώνα) είναι οι στοχασμοί απόλυτα προσαρμόσιμοι στην εποχή μας. Ανακαλύψτε εδώ μερικές από αυτές τις σκέψεις, ένα άλλο είδος κληρονομιάς που άφησε ο Νίκολα Τέσλα.

«Η ζωή είναι και θα είναι πάντα μια εξίσωση χωρίς λύση, η οποία ωστόσο έχει κάποιους γνωστούς παράγοντες. Θα μπορούσαμε να πούμε, τελικά, ότι είναι ένα κίνημα, ακόμα κι αν δεν κατανοούμε πλήρως τη φύση του.

Ο Νίκολα Τέσλα με αυτή τη φράση αποδεικνύει το επιστημονικό του μυαλό. Συγκρίνει τη ζωή με την κίνηση, αλλά και με τα μαθηματικά. Ο Νίκολα Τέσλα μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν παράγοντες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε αλλά ποτέ δεν θα κατανοήσουμε πλήρως.

Φαίνεται ότι ο Νίκολα Τέσλα μας λέει ότι δεν είναι καλό να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και να μην κάνεις τίποτα, ότι είναι καλύτερο να εξερευνήσεις νέους ορίζοντες.

«Ό,τι μεγαλειώδες στο παρελθόν γελοιοποιήθηκε, καταδικάστηκε, καταπολεμήθηκε, καταπιέστηκε, μόνο για να βγει πιο ισχυρό και πιο θριαμβευτικό μετά τον αγώνα».

Αυτή η φράση του Νίκολα Τέσλα αξίζει να απασχολεί κάθε γενιά. Θα μπορούσε να είναι η απάντηση αν το συσχετίσουμε με αυτό που βίωσαν ορισμένοι επιστήμονες όπως ο Γαλιλαίος ή ο Κοπέρνικος .

Οι έρευνες και οι ανακαλύψεις του είναι μεγάλες, αλλά έχουν καταδικαστεί και κατασταλεί. Είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του κόσμου. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για την παρεξήγηση που υπέστη ο Νίκολα Τέσλα στην εποχή του, όταν σήμερα θεωρείται μεγάλη ιδιοφυΐα της επιστήμης.

«Λαχτάμε να βιώσουμε νέες αισθήσεις, αλλά γρήγορα γινόμαστε αδιάφοροι για αυτές».

Μάλλον είναι ανθρώπινο… Μας αρέσουν οι ανακαλύψεις και οι νέες αισθήσεις: είμαστε από τη φύση μας περίεργα όντα.

Ωστόσο, αυτές οι ανακαλύψεις και οι νέες αισθήσεις τείνουν να γίνονται γρήγορα μη ενδιαφέρουσες ρουτίνες για τις οποίες δείχνουμε έπειτα αδιαφορία .

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τη σκέψη του έξω κόσμου που τους λείπει εντελώς αυτό που συμβαίνει μέσα τους».

Αυτή η φράση είναι μια από τις πιο πολύτιμες φράσεις που άφησε ο Νίκολα Τέσλα, από εκείνες τις φράσεις που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους και είναι πάντα συντονισμένες με την εποχή.

Πολλοί από εμάς βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας χωρίς να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει μέσα μας. Ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε γνωρίζοντας τον εαυτό σας πριν κρίνετε τους άλλους.

«Η προοδευτική ανάπτυξη του ανθρώπου εξαρτάται ζωτικά από την εφεύρεση, είναι το πιο σημαντικό προϊόν του δημιουργικού του εγκεφάλου».

Για τον Tesla, η δημιουργική χρήση του εγκεφάλου ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο. Πίστευε ότι το σύμπαν ήταν γεμάτο ευκαιρίες από τις οποίες μπορούσαμε να μάθουμε πολλά. Επομένως, για τον Τέσλα, η εξέλιξη του ανθρώπου εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τη δημιουργικότητά του, από την ικανότητά του να επινοεί.

Αυτή τη στιγμή, αυτή η φράση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η δημιουργικότητα είναι μια ιδιαίτερα επιθυμητή ικανότητα ή δεξιότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Επιπλέον, χάρη σε αυτή τη χωρητικότητα, μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε πολλές προόδους και μεγάλη άνεση.

Με αυτές τις προτάσεις μπορούμε να δούμε ότι ο Νίκολας Τέσλα ήταν μια πραγματική δημιουργική ιδιοφυΐα.

Αλλά αυτός ο ταλαντούχος επιστήμονας είχε κάτι άλλο, ένα ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό, την ικανότητά του να κοιτάζει μέσα του και να γνωρίζει τους ανθρώπους γύρω του.

Δείτε επίσης

Share: