Δημήτρης Λιγνάδης: Χαμός στη δίκη του μεταξύ των δικηγόρων (βίντεο)

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για σεξουαλικές κακοποιήσεις νεαρών μετά από σχετικές καταγγελίες 4 ατόμων στις εισαγγελικές αρχές.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης έριζαν και ήρθαν σε έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους ως προς τον τρόπο εξέτασης του πρώτου μάρτυρα, του νεαρού Αιγυπτίου, ο οποίος έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό.

Ο μάρτυρας για τρίτη συνεχή συνεδρίαση δέχθηκε διευκρινιστικές ερωτήσεις από τον εισαγγελέα και τους συνηγόρους. Ο νομικός του παραστάτης Γιάννης Βλάχος ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την έδρα για τον τρόπο που ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, απευθυνόταν στον μάρτυρα, κάνοντας λόγο για ρατσισμό, ομοφοβία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεσή σας. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή» είπε ο Γ. Βλάχος, και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τον μάρτυρα «διεθνή απατεώνα» και ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο μάρτυρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα και σημείωσε ποιές ήταν οι αντιφάσεις του μάρτυρα κατά τη γνώμη του, ενώ το κλίμα έντασης επικράτησε, όταν ζητήθηκε από τον μάρτυρα να δηλώσει που διαμένει.

Ο μηνυτής επέμεινε στην αρχική του καταγγελία, ότι βιάστηκε απο τον Δημήτρη Λιγνάδη και για τα πραγματικά περιστατικά που περιέγραψε δέχθηκε – και πάλι- σειρά ερωτήσεων από όλους τους παράγοντες της δίκης.

Ο νεαρός Αιγύπτιος ρωτήθηκε και για τις διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις του αναφορικά με το χρόνο τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού και άλλα περιστατικά. «Φοβόμουν, δεν ήξερα τη διαδικασία και τα μισοέλεγα. Ήθελα μόνο να εκφράσω εκείνη τη νύχτα, αυτό που έγινε. Υπήρχαν κι άλλα, που τα είχα ξεχάσει. Μετά που εξομολογήθηκα στους φίλους και στους γονείς μου, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτομέρειες και να ψάχνω τα στοιχεία για να τα αποδείξω. Γι’ αυτό τα άλλαξα και φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτά που λέω, γιατί ήρθα και σας τα κατέθεσα, σας είπα την αλήθεια».

Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί το δικαστήριο να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;
Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!
Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!
Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!
Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…
Βλάχος: Πηδά τη μάντρα και εσύ!

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin