Μαριούπολη: Τουλάχιστον 1.300 παγιδευμένοι άνθρωποι στα συντρίμμια του θεάτρου λένε οι αρχές

Η Μαριούπολη με αρκετούς Έλληνες ομογενείς δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη 23 ημέρες πριν από ρωσική εισβολή.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη τον πανικό έσπειρε ο ρωσικός βομβαρδισμός στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες Ουκρανοί, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, από την αρχή του πολέμου, για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διάσωσης στο χώρο του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολης, από όπου μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 130 άνθρωποι. 

Στο τελευταίο του διάγγελμα, ο Ζελένσκι τόνισε ότι εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια του θεάτρου που βομβαρδίστηκε την Πέμπτη. 

Tουλάχιστον 1300 παγιδευμένοι

Στα υπόγεια του θεάτρου, κάτω από τα συντρίμμια, παραμένουν παγιδευμένoι τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι, δήλωσε η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ουκρανικού κοινοβουλίου, Λουντμίλα Ντενίσοβα.

«Από αυτήν την ώρα, γνωρίζουμε ότι έχουν βγάλει 130 άτομα, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπάρχουν περισσότερα από 1.300 άτομα που βρίσκονται σε αυτά τα υπόγεια, σε αυτό το καταφύγιο» τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Προσευχόμαστε να είναι όλοι ζωντανοί, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτούς» ανέφερε η Ντενίσοβα στον αέρα τηλεμαραθώνιου για τους Ουκρανούς την Παρασκευή. Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να βρουν αμάχους κάτω από τα συντρίμμια του θεάτρου. 

Οι εικόνες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας από την πολιορκούμενη Μαριούπολη προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. 

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin