Ρώσος Ολυμπιονίκης πήγε στη φιέστα του Πούτιν με το γράμμα «Ζ» και έχασε μεγάλη χορηγία

Ο Ρώσος Ολυμπιονίκης, Εβγκένι Ρίλοφ, έχει ήδη μεγάλη καριέρα στην κολύμβηση παρά τα 25 του έτη και θεωρείται ένας από τους σταρ του αθλήματος.

H εταιρεία Speedo έβαλε τέλος στη χορηγία της με τον Ολυμπιονίκη μετά την παρουσία του στη φιέστα του Πούτιν, φορώντας το γράμμα «Ζ».

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Ολυμπιονίκης, εμφανίστηκε στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φιέστας του Βλάντιμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, φορώντας φόρμα με το εθνόσημο αλλά και με το γράμμα «Ζ», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη στήριξη του Εβγκένι Ρίλοφ, για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σημειώνουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, φέρουν το γράμμα-σύμβολο «Ζ» πάνω σε άρματα μάχης αλλά και στις στολές τους.

Ο παγκόσμιος οργανισμός του αθλήματος της κολύμβησης FINA, ανέφερε σε δήλωση που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο κολύμβησης SwimSwam, ότι είναι «βαθιά απογοητευμένος» από την εμφάνιση του Εβγκένι Ρίλοφ στη φιέστα του Βλάντιμιρ Πούτιν και ότι θα διερευνήσει το θέμα.

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πιο έντονο τρόπο και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας, τους αθλητές μας και τους συμπαίκτες μας που έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση», τόνισε σε συνέχεια της ανακοίνωσης η Speedo, η οποία θα δωρίσει το υπόλοιπο της αμοιβής του Εβγκένι Ρίλοφ, στην Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin