rptnb

Γιολάντα Πέπε: Πως επανέρχεται το σώμα μετά από μια εγκυμοσύνη

Η Γιολάντα Πέπε είναι ίσως η καλύτερη πλαστική χειρουργός της Θεσσαλονίκης. Η Κατερίνα Γιατζόγλου την συνάντησε στο ιατρείο της για να μιλήσουν αυτή τη φορά για ένα θέμα που απασχολεί ή θα απασχολήσει τις περισσότερες γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μπορεί η εγκυμοσύνη και το θαύμα της γέννησης να είναι ότι πιο σημαντικό για τη γυναίκα αλλά υπάρχει και το μετά. Πως επανέρχεται το σώμα μετά την εγκυμοσύνη; Η γιατρός μιλάει στην Κατερίνα Γιατζόγλου και το Female-G για το ευαίσθητο αυτό θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και μας δίνει τις λύσεις!

Η Dr. Γιολάντα Πέπε μιλάει στην Κατερίνα Γιατζόγλου για το πως επανερχόμαστε μετα από μια εγκυμοσύνη – Δείτε όλη τη συνένετυξη 

Τι είναι η κοιλιοπλαστική, πως γίνεται και ποια είναι τα αποτελέσματα

Η Kοιλιοπλαστική επιφέρει μοναδική αλλαγή στην εικόνα του σώματος. Η χαλαρή και μεγάλη κοιλιά επηρεάζει τον τρόπο ένδυσης αλλά και την στάση μας τόσο σε όρθια όσο και σε καθιστή θέση. Η επέμβαση αφορά ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε κάποια σοβαρή ιατρική επέμβαση, όπως μπαλονάκι, γαστρικός δακτύλιος, γαστρικό bypass, και έχουν απολέσει πολύ μεγάλο αριθμό κιλών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος και των υποκείμενων μυών. Στις γυναίκες η επέμβαση ενδείκνυται για την διευκόλυνση της κοιλίας μετά την εγκυμοσύνη. Η κοιλιοπλαστική είναι μονόδρομος στην προσπάθεια ανάκτησης ενός αισθητικά άρτιου σώματος.

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμα αλλά σημαντική αύξηση βάρους θα τα επηρεάσει. Η κοιλιοπλαστική δεν υποκαθιστά την σωστή διατροφή και την άσκηση, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Επίσης, δεν αποτελεί θεραπεία για τις ραγάδες τού δέρματος της κοιλιάς, αφαιρούνται μόνον αυτές που περιέχονται στο τμήμα τού δέρματος που συναφαιρείται και αφορά συνήθως στο κάτω τού ομφαλού τμήμα. Για την επέμβαση απαιτείται συνήθως γενική αναισθησία αλλά όταν περιοριστεί σε διόρθωση της δερματικής ζώνης κατώτερα του ομφαλού, και μόνον(mini κοιλιοπλαστική), μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία ή και μέθη. Ο ομφαλός δεν αλλάζει θέση αλλά παραμένει στο ίδιο ακριβώς ύψος. Η σύγκλιση των τομών γίνεται με απορροφήσιμα ράμματα. Κατόπιν τοποθετούνται μικρές παροχετεύσεις προς συλλογή του φυσιολογικού μετεγχειρητικού υγρού. Ο ασθενείς βγαίνει από την κλινική μετά την αφαίρεση αυτών των παροχετεύσεων σε διάστημα 2 με 5 ημερών. Μετά το πέρας της επέμβασης, τοποθετείται ειδικός συμπιεστικός επίδεσμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν πάντοτε συνδυάζουμε την κοιλιοπλαστική με περιοχική λιποαναρρόφηση στις πλάγιες κοιλιακές χώρες αλλά και με γενικότερη λιποαναρρόφηση της κοιλιάς είτε στον ίδιο χρόνο με την κοιλιοπλαστική είτε σε προηγούμενο στάδιο αποκατάστασης, εφόσον αυτό έχει επιλεγεί από τον ασθενή γιατί έτσι καταλήγουμε σε ακόμα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.
Μετά την επέμβαση η συνολική αλλαγή στο σώμα του ασθενούς είναι από τις μεγαλύτερες που μπορεί να προσδώσει η Πλαστική Χειρουργική. Είναι εντυπωσιακό όταν κάποιος ξαφνικά βλέπει το σώμα του αδυνατισμένο και ταυτόχρονα συσφιγμένο στην κοιλιακή χώρα , με επίπεδη κοιλιά χωρίς εικόνα χαλάρωσης.

Λεπτομερείς πληροφορίες για την περίπτωσή σας θα δοθούν μετά την εξέτασή σας από τον Πλαστικό Χειρουργό.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα