Γιατί οι άντρες απατούν τις συντρόφους τους ενώ τις αγαπούν

Η προδοσία από τους άντρες που αγαπούν τις συντρόφους, ίσως να έχει  σχέση με την ιστορία τους για τον άνθρωπο. Συχνά παγιδεύονται σε μια ενέδρα ανδρείας, εξουσίας και ανδρικού ανταγωνισμού. Πρέπει να δείξουν σε όλους τη φαλλική τους δύναμη, που τους ξεχωρίζει από τις γυναίκες. Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να γεννήσουν ένα παιδί και ως εκ τούτου έχουν εξουσία πάνω στην οικογένεια. Οι άνδρες με τη σειρά τους αναζητούν την απόλαυση του σεξ.

Οι άντρες ανησυχούν για το πώς φαίνονται οι άλλοι άντρες. Αυτή είναι μια εξήγηση που λίγοι γνωρίζουν. Στους άνδρες αρέσει να δείχνουν στους συναδέλφους τους ότι έχουν ένα δυνατό ρόστερ  και έτσι να τους αποδεικνύουν την αρρενωπότητά τους. Σε αυτό το θέμα, το βλέμμα των ανδρών είναι πιο σημαντικό για αυτούς από αυτό των γυναικών. Σαγηνεύοντας όμορφες γυναίκες με αισθησιακά σχήματα, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την ικανότητά τους να σαγηνεύουν τις πιο ελκυστικές γυναίκες.

Αυτοί οι άνδρες συχνά στερούνται αυτοπεποίθησης. Είναι μια ευπάθεια που λείπει από τους άντρες που είναι ανασφαλείς. Αν μπορούσαν να αποδείξουν την αρρενωπότητά τους εκτός από το να έχουν τρόπαιες συζύγους, θα το είχαν κάνει χωρίς δισταγμό. Αυτοί οι άντρες χρειάζονται συνεχώς μια εικόνα δύναμης για να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν και επομένως πολλαπλασιάζουν τις κατακτήσεις για να αποδείξουν ότι κυριαρχούν στα αρσενικά. Ένας άντρας με αυτοπεποίθηση δεν θα χρειαστεί να χαζεύει πουθενά αλλού γιατί έχει την ελευθερία να είναι πιστός.

Μερικοί άντρες φοβούνται ότι δεν έχουν πλέον στύση, Μερικοί άνδρες φοβούνται  ότι δεν έχουν άλλη επιθυμία ή στύση  που μπορεί να αποτύχει ανά πάσα στιγμή. Σε αυτό προστίθεται ο φόβος της πλήξης ή ακόμα και της μείωσης της λίμπιντο. Το να πας αλλού είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις από το αίσθημα του κενού και της κατήφειας. Ενώ οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να ζουν τις φαντασιώσεις τους και να διατηρούν την επιθυμία τους δίνοντας ελευθερία στη φαντασία τους κατά τη διάρκεια του σεξ, οι άνδρες χρειάζονται το αντικείμενο της επιθυμίας τους να είναι ορατό.

Μια αποτυχία στην κατασκευή της ανδρικής ταυτότητας. Οι άντρες των οποίων η μητέρα δεν μπόρεσε να τους χωρίσει, που δεν μπόρεσαν να ταυτιστούν με τον πατέρα τους που τους αναγνωρίζει ως τέτοιους, μπορεί να υποφέρουν από αποτυχία στην κατασκευή της ανδρικής ταυτότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και στην εφηβεία, συχνά κυριαρχεί η συχνότητα με φίλους και ο λόγος για τον ανδρικό ανταγωνισμό, ωθώντας αυτούς τους νέους άντρες να γίνουν άπιστοι στην αρχή της ερωτικής τους ζωής.

Μπορεί ένας άπιστος άνθρωπος να γίνει πιστός; Ένας άντρας πρέπει να μάθει να μην φοβάται ότι είναι ο εαυτός του ή ότι δεν έχει στύση. Πρέπει επίσης να ξεπεράσει την έλλειψη αυτοπεποίθησής του. Αυτή η μεταμόρφωση θα του επιτρέψει να ανακαλύψει ότι μπορεί να έχει  τόση ευχαρίστηση με μια γυναίκα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει συχνά σύντροφο. 

‘Όταν σε ένα ζευγάρι,  η γυναίκα καταλαβαίνει ότι ο άντρας μπορεί να υποκύψει στην απιστία, επειδή του λείπει η αυτοπεποίθηση ή επειδή υποφέρει από συναισθηματική ευθραυστότητα, θα υπήρχε λιγότερη ένταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβουν και οι άντρες ότι η ωρίμανση είναι σημαντική για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τον εαυτό τους.

Photo cover:pixabay.com/mohamed_hassan/couple

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin