Search
Close this search box.

Η αληθινή ιστορία της ερωτικής σχέσης της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς

.

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από την ταραχώδη σχέση της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με τον φωτογράφο Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς που τελικά παντρεύτηκε.

Μετά τον γάμο τους τον Μάιο του 1960, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ και ο Λόρδος Σνόουντον ήταν γνωστοί ως το πιο λαμπερό ζευγάρι της Βρετανίας, αλλά η ιστορία του έρωτά τους δεν ήταν πάντα χαρούμενη.

Ο Σνόουντον, τότε ο Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς, ήταν ο πρώτος «κοινός» που παντρεύτηκε την κόρη ενός βασιλιά μετά από περισσότερα από 400 χρόνια, αλλά οι φήμες για ρήγμα στον γάμο τους άρχισαν ήδη από το 1967. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, το διάσημο βασιλικό ζευγάρι είχε απομακρυνθεί και το 1978, μετά από σχεδόν 20 χρόνια γάμου, ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους.

Εδώ είναι η ιστορία πίσω από την αγάπη της πριγκίπισσας και του φωτογράφου, μια ιστορία που έχει γίνει ευρέως γνωστή μέσω της απεικόνισής της στη σειρά The Crown του Netflix.

Η σχέση τους ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό

Μετά το θλιβερό τέλος της σχέσης της με τον καπετάνιο Peter Townsend, η νεαρή πριγκίπισσα ήταν γνωστή ως μια από τις πιο επιθυμητές ανύπαντρες γυναίκες στην Αγγλία. Όπως εξηγεί η Anne de Courcy στη βιογραφία της για τον Snowdon, η νεαρή βασιλική ήταν «μια μοναδική και μεθυστική πρόκληση» για τον διάσημο κοινωνικό φωτογράφο. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα δείπνο το 1958, δεν άργησε το ζευγάρι να τα καταφέρει. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, όταν ο Άρμστρονγκ-Τζόουνς ανατέθηκε να φωτογραφίσει τη Μάργκαρετ, η αδερφή της Βασίλισσας ξεκίνησε τον κρυφό έρωτά της.

“Κανείς δεν ήξερε για τη σχέση τους, δεν ακούστηκε ούτε ένας ψίθυρος για αυτό”, είπε ο de Courcy στο Town & Country. «Τον έβλεπε κρυφά στο στούντιο του και ναι, θα την πήγαινε σε πάρτι, αλλά κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει ποιον άντρα την ενδιέφερε. Ο Τύπος εστίαζε περισσότερο σε αυτούς που θεωρούνταν επιλέξιμοι. Μην σκεφτείτε τον Τόνι που ήταν συχνά στο παρασκήνιο».

Το ζευγάρι προειδοποιήθηκε να μην παντρευτεί, αλλά η βασιλική οικογένεια το ενέκρινε

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήθελε να δείξει στο κοινό ότι είχε μετακομίσει από το Τάουνσεντ και στις 26 Φεβρουαρίου 1960 ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με το νέο της έρωτα. Η είδηση ​​προκάλεσε έκπληξη για πολλούς και δεν πήγε καλά με όλους, ιδιαίτερα τους βασιλικούς αυλικούς που θα προτιμούσαν η Μαργαρίτα να παντρευτεί έναν πλούσιο αριστοκράτη.

Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια ήταν ενθουσιασμένη. «Τον συμπαθούσαν όλοι πολύ — ο Τόνι είχε μεγάλη γοητεία, πολύ καλούς τρόπους και ήξερε ακριβώς πώς να συμπεριφερθεί», εξήγησε ο ντε Κουρσί. “Ένιωθε αφοσίωση στη βασιλική οικογένεια, στη βασίλισσα, την οποία θαύμαζε απίστευτα. Τα πήγαινε πολύ καλά με τον πρίγκιπα Κάρολο και λάτρευε τη Βασίλισσα Μητέρα”.

Μετά τον πρώτο δυστυχισμένο έρωτα της Μάργκαρετ, η Βασίλισσα ήθελε η αδερφή της να είναι ευτυχισμένη και το κοινό, που χάρηκε που έβλεπε τη Μάργκαρετ να εγκαθίσταται, τελικά ήταν επίσης υποστηρικτικό. Στις 6 Μαΐου 1960, ο γάμος του ζευγαριού έγινε ο πρώτος βασιλικός γάμος που μεταδόθηκε στην τηλεόραση. Σύμφωνα με την Daily Express, προσέλκυσε πάνω από 300 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Οι Snowdon ήταν ένα δημοφιλές ζευγάρι, αλλά οι ρωγμές στη σχέση τους εμφανίστηκαν νωρίς

Αφού επέστρεψαν από έναν μήνα του μέλιτος έξι εβδομάδων στο βασιλικό γιοτ Britannia, οι νεόνυμφοι μετακόμισαν στο παλάτι του Κένσινγκτον. Ο Άρμστρονγκ-Τζόουνς έλαβε τον τίτλο Κόμης του Σνόουντον και το 1961 καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, τον Ντέιβιντ, στην οικογένεια. Η κόρη τους Σάρα γεννήθηκε τρία χρόνια αργότερα σε μια ευτυχισμένη περίοδο στη σχέση τους.

«Τα πρώτα χρόνια ήταν υπέροχα», είπε ο de Courcy. “Είχαν πολλά κοινά, υπήρχε λογοπαίγνια μεταξύ τους – τη βοηθούσε με τις ομιλίες της. Ήταν πολύ δεμένοι τα πρώτα χρόνια.” Ωστόσο, ενώ και οι δύο απολάμβαναν τον τρόπο ζωής των διασήμων, η επιθυμία τους να είναι «στο επίκεντρο» λέγεται ότι προκάλεσε τριβές στον γάμο τους αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης τους.

«Ήταν και οι δύο αρκετά ισχυροί και συνηθισμένοι να έχουν τον δικό τους τρόπο, οπότε σίγουρα θα υπήρχαν συγκρούσεις», λέει ο De Courcy.

Αλλά υπήρχε κάτι περισσότερο στο ρήγμα από μια σύγκρουση προσωπικοτήτων. Μέχρι το 1962, ο Σνόουντον είχε διοριστεί καλλιτεχνικός σύμβουλος στους The Sunday Times, έναν ρόλο που πήρε σοβαρά.
«Το πρότυπο γάμου της Μάργκαρετ ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό του Τόνυ», πρόσθεσε. “Είχε γονείς που χώρισαν, ενώ ο γάμος των γονιών και της αδερφής της ήταν πολύ ευτυχισμένος. Περίμενε ότι ο άντρας της θα ήταν μαζί της περισσότερο, αλλά ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα του Τόνι ήταν η δουλειά. Είχε ένα εργαστήριο στο υπόγειο του παλατιού του Κένσινγκτον και ενώ καταλάβαινε τις εργασιακές του υποχρεώσεις, η Μάργκαρετ δεν κατάλαβε ότι θα τον έπαιρνε τόσο πολύ από κοντά της».

Μόλις ο γάμος τους διαλύθηκε, και τα δύο μέρη ήταν άπιστα

Μετά τη γέννηση της Σάρα, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο βασιλικός γάμος είχε αρχίσει να καταρρέει. Σύμφωνα με το The Evening Standard, ο Σνόουντον άρχισε να έχει περιστασιακά φαινόμενα ενώ έλειπε για φωτογραφικές αποστολές, ενώ η Μάργκαρετ είχε μια σύντομη σχέση με τον πανεπιστημιακό φίλο του Σνόουντον, Άντονι Μπάρτον, και αργότερα με τον Ρόντι Λουελίν, έναν κηπουρό 18 χρόνια νεότερό της. Το 1969, ο Snowdon ξεκίνησε μια εξωσυζυγική σχέση με τη Lady Jacqueline Rufus-Isaacs, η οποία, παρά τις δικές της απιστίες, αναστάτωσε πολύ τη Margaret.

«Την αναστάτωσαν πολύ», είπε ο ντε Κουρσί. “Είχε κι εκείνη μερικά, αλλά ποτέ όσο τα δικά του. Δεν ήταν υποθέσεις εκδίκησης, απλώς ήθελε να αισθάνεται επιθυμητή.”

Μετά από χρόνια απιστίας το ζευγάρι χώρισε το 1976. Δύο χρόνια αργότερα, το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι το βασιλικό ζευγάρι χώριζε. Ήταν το πρώτο βασιλικό διαζύγιο μετά τον βασιλιά Ερρίκο Η’ το 1540. “Η Βασιλική Υψηλότης Η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Κοντέσα του Σνόουντον και ο κόμης του Σνόουντον, μετά από δύο χρόνια χωρισμού, συμφώνησαν ότι ο γάμος τους θα έπρεπε να τερματιστεί επίσημα. Η Βασιλική Υψηλότητα θα ξεκινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ζευγάρι παρέμενουν φίλοι

Παρά τα προβλήματά τους, το ζευγάρι παρέμεινε κοντά μέχρι τον θάνατο της Μάργκαρετ το 2002. «Διατηρούσαν πάντα μια σταθερή φιλία, όταν τελείωσε η πικρία του διαζυγίου», λέει ο de Courcy, αν και η ερωτική ζωή του Snowdon παρέμενε περίπλοκη.

Λίγο μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου, παντρεύτηκε τη Lucy Lindsay-Hogg, την πρώην σύζυγο ενός σκηνοθέτη, το 1978. Το μοναχοπαίδι τους, Lady Frances Armstrong-Jones, γεννήθηκε τον επόμενο χρόνο, αλλά ο Snowdon χώρισε ξανά το 2000 μετά την εμφάνιση, ενός γιου του Jasper, εκτός γάμου με τη δημοσιογράφο Melanie Cable-Alexander. Αργότερα αναφέρθηκε ότι είχε αποκτήσει και μια κόρη, την Polly Fry, λίγο πριν παντρευτεί την πριγκίπισσα Margaret. Ένα τεστ DNA το 2004 απέδειξε προφανώς την πατρότητά του, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση των ισχυρισμών εκείνη την εποχή.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο κόμης πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Αναμφίβολα έχει μείνει ως ταλαντούχος φωτογράφος, ο οποίος ήταν επίσης παθιασμένος ακτιβιστής για τα άτομα με αναπηρία σε όλη του τη ζωή. Ωστόσο, η σύνδεσή του με τους βασιλικούς θα έχει πάντα κορυφαία χρέωση. Ο Άντονι Τσαρλς Ρόμπερτ Άρμστρονγκ-Τζόουνς θα είναι πάντα γνωστός ως ο άντρας που παντρεύτηκε —και χώρισε— τη λαμπερή αδερφή της βασίλισσας.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα