Search
Close this search box.

Η Tiffany & Co ξεδιπλώνει τη χρυσή της εποχή στο Λονδίνο – H Όντρεϊ Χέπμπορν, το κίτρινο διαμάντι και οι θησαυροί του παρελθόντος…

.

Από τις 10 Ιουνίου έως τις 19 Αυγούστου 2022 στη γκαλερί Saatchi του Λονδίνου, ο πολυτελής οίκος της Νέας Υόρκης, Tiffany & Co, που πρόσφατα μετακόμισε υπό τη σημαία LVMH, θα δώσει τον τόνο της αναβίωσής του με μια πρωτοφανή έκθεση, που μετονομάστηκε «Vision & Virtuosity».

Μια κίνηση που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους οίκους κοσμημάτων (και ακριβώς όπως λατρεύεται από το ευρύ κοινό ενόψει των τελευταίων εκδηλώσεων των Cartier και Van Cleef & Arpels ), το παιχνίδι της αναδρομής μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί επικίνδυνο όταν στρέφεται υπερβολικά στο παρελθόν ή περιορίζεται. Στην περίπτωση της Tiffany & Co , είχε ήδη κάνει την αρχή έξοχα το 2019 στη Σαγκάη σε μια έκθεση που ονομαζόταν ήδη «Vision & Virtuosity».

Γιατί λοιπόν ανανεώνει την εμπειρία το 2022 στο Λονδίνο;
Πολύ απλά γιατί το μήνυμα έχει αλλάξει, τόσο στην ουσία όσο και στη μορφή. Όταν ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH , επισημοποίησε την εξαγορά της Tiffany & Co το 2019 στις στήλες της Le Figaro, έκανε το παρελθόν της Tiffany μία από τις απόλυτες προτεραιότητές του: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να ξεκινήσει από την ιστορία της Tiffany, τα κοσμήματα του στέμματος, αυτό το απίστευτο διαμάντι, η υψηλή συλλογή κοσμημάτων, το εμβληματικό κτίριο στην 5th Avenue … Πρέπει να βασιστούμε σε αυτήν την ιστορία, φέρνοντας ταυτόχρονα νεωτερισμό και ντιζάιν και επεκτείνοντας τη γκάμα. »

Έκτοτε, η νέα ομάδα με επικεφαλής τον Anthony Ledru, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Alexandre Arnault , Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, δεν έχασε χρόνο φέρνοντας επανάσταση στα προϊόντα, την επικοινωνία και την τοποθέτηση της επωνυμίας. Ήρθε η ώρα για το μέλλον των εκλεκτών κοσμημάτων, με μια πολυαναμενόμενη συλλογή να έρχεται τον ερχόμενο Ιούλιο. Και επομένως να μιλήσουμε ξανά για την κληρονομιά του οίκου, καθώς το brand γιορτάζει τα 150 χρόνια από την παρουσία της στο Λονδίνο.

Μια χρυσή εποχή της οποίας δεν παρουσιάζονται πλέον μόνο ορισμένες πτυχές, όπως το κίτρινο διαμάντι των 128,54 καρατίων, -το οποίο επιπλέον θα παρουσιαστεί σε έναν χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στην ταινία Diamants sur Canapé με το αρχικό σενάριο και το φόρεμα Givenchy του μύθου της εμβήματικής Audrey Hepburn-αλλά και οι ασυναγώνιστες δημιουργίες της Elsa Peretti ή του Jean Schlumberger, μαζί με άλλα κομμάτια που αξίζουν εξίσου τη δόξα τους, όπως η καρφίτσα Empress Eugénie που αγοράστηκε σε δημοπρασία από την Tiffany & Co το 1887.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε από την ιστορία του Tiffany, από τα κοσμήματα του στέμματος, από αυτό το απίστευτο διαμάντι, από τη συλλογή εκλεκτών κοσμημάτων του, από το εμβληματικό του κτήριο…

Θραύσματα ιστορίας, φυσικά, αλλά χωρίς να ξεχνάμε να αγκυροβολούμε στον παρόντα χρόνο. Παράλληλα με τον κατάλογο της έκθεσης, που εκδόθηκε από την Assouline, θα βρείτε στο κατάστημα αναμνηστικών μια συλλογή αντικειμένων και προϊόντων Tiffany Blue: φούτερ Daniel Arsham , ποδοσφαιράκια Tiffany x Wilson ή skateboards Quartersnacks. Ανάμεσα σε διαμάντια και περιορισμένες εκδόσεις, η Tiffany θα προσφέρει μια μοντέρνα ενσάρκωση της αμερικανικής αίγλης.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα